Forstyrret av proffmaset

Med Arsenal, Everton, West Ham og Vitesse Arnhem på tribunen spilte Brede P. Hangeland (21) nok en storkamp.

STAVANGER (Dagbladet): Hangeland klarte ikke å ta Viking videre til 3. runde i UEFA-cupen, men Viking-kapteinen er uansett en populær mann om dagen. Så populær at han ikke vet hvordan han skal håndtere interessen fra klubber i utlandet.

- Jeg har instruert min agent Kjell Tennfjord om at jeg ikke vil konfronteres med interesse fra utlandet før noe konkret foreligger. Derfor er det frustrerende at TV kommer og spør meg om interessen fra West Ham mens jeg varmer opp, sier en lettere oppgitt Hangeland.

Passer i England

For Vikings gullfunn er ikke vant med situasjonen. Tingene har gått veldig fort fra spill i 2. divisjonsklubben Vidar til klubbfotball på toppnivå - og det norske A-landslaget.

- Jeg er ikke vant med proffmaset. Så langt har det aldri kommet en konkret henvendelse til meg fra utlandet. Alt blir litt for mye i det blå. Jeg gidder ikke bruke energi på ting som er helt hypotetiske, sier Hangeland .

Selv om han helst vil tone ned proffsnakket innrømmer han glatt at spill i England hadde passet ham.

- Spillestilen min passer nok bedre i England enn i andre land, sier Hangeland, som holdt med Manchester United i oppveksten.

Blant speiderne i Stavanger i går var West Hams Paul Montgomery. Han ville først ikke innrømme at det var Hangeland som var målet. Så sprakk han.

- Hangeland er meget interessant. Både på grunn av alder, høyden og det faktum at han er en dirigerende stoppertype, sier han.

Men Viking-direktør Bjarne Berntsen vil neppe slippe sin juvel med det første.

- Vi har ikke hørt noe konkret fra noen klubber. Han er den heteste salgsvaren, men den spilleren vi minst vil selge, sier han.

I går ble Hangeland kåret til årets spiller av Viking-tilhengerne. Han kvitterte med nok en solid kamp - selv om Viking var sjanseløse til videre avansement.

- Burde gamblet

Viking gikk ut i en 4-5-1-formasjon mot det spanske topplaget i går - selv om Stavanger-laget hadde tre mål å ta igjen fra første kamp. I løpet av 90 minutter produserte de svært lite, og fikk aldri skikkelig trøkk på spanjolene.

Erik Nevland mener Viking ikke satset nok framover.

- Dette resultatet viser forskjellen mellom norske og spanske lag, men jeg syns likevel at vi ikke gamblet nok framover. Vi får aldri trykk på Celta når vi er så defensive i tankegangen, sier han.

FRUSTRERT: Brede P. Hangeland imponerte nok en gang i Viking-trøya, men i går var ikke det nok til å få siddisene videre i UEFA-cupen. Her er Erik Nevland tilskuer idet Hangeland prøver seg.