Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Førsund tapte hårete veddemål

Uten saks på et år.

(Dagbladet.no): Noen tenkte kanskje at desperasjonen hadde tatt overhånd da de oppdaget Arnar Førsund på Vålerengas høyrekant mot serieleder Brann i går kveld.

Men selv om Førsund heiv etter pusten etter bare et kvarter, og krampa hogg tak i leggen i 2. omgang, klarte han seg forbausende godt. Da han ble erstattet av Jørgen Jalland ni minutter før slutt fikk han voldsomme ovasjoner fra Klanen.

- Vi hadde bare et bytte igjen, og tre mann kjempet om å bli byttet ut. Jeg vant nok takket være meget aggressiv vifting med hender, sier Arnar Førsund til Dagbladet.no.

Dan Eggen blir smågutt

Han har oppnådd en slags kultstatus blant supporterne, delvis for sin oppofrende spillestil, men også for løvemanken han løper rundt med på hodet.

Den minner ikke så rent lite om sveisen til Dan Eggen - som ifølge Førsund blir en smågutt sammenlignet med ham selv.

- Jeg føler jeg har noen centimeter ekstra i forhold til Dan Eggen, flirer han.

- Må du tåle en del meldinger for håret ditt?

TAPTE VEDDEMÅL MED BERRE: Arnar Førsund har ikke klippet seg siden Sandefjord tapte cupfinalen i fjor høst. Foto: SCANPIX
TAPTE VEDDEMÅL MED BERRE: Arnar Førsund har ikke klippet seg siden Sandefjord tapte cupfinalen i fjor høst. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har tapt et veddemål med Morten Berre, og er nødt til å la det gro. Berre koser seg som bare det, og gir meg skryt hver dag. Før cupfinalen med Sandefjord forrige sesong sa jeg at Berre måtte skinne seg helt hvis jeg scoret. Hvis jeg ikke scoret, måtte jeg la håret gro til cupfinalen året etter, sier Førsund.

Som likevel tror det var til det beste at han gikk tapende ut av veddemålet.

- Berre uten hår hadde ikke blitt noe vakkert syn, så det var nok like greit.

Best til å takle

Førsund ble like overrasket som folk flest over å få tillit på høyrekanten. Beskjeden fikk han dagen før, men det var ikke aktuelt å grue seg.

- Jeg hadde jo ingenting å tape. Jeg tenkte bare at det ville være gøy om det gikk bra, og «pytt, pytt» om det gikk dårlig.

- Hva synes du er styrkene dine som kantspiller?

- Det må være duellspillet og innsatsen.

Førsund tapte hårete veddemål

- Det er vel noe man vanligvis forbinder med en midtstopper?

- Synes du ikke det henger sammen, altså? He-he, jeg føler vel egentlig ikke det selv heller. Men det er bare koselig å se at jeg kan spille andre plasser enn midtstopper, sier han.

Ronaldo-finte

Én gang gjorde uansett Førsund noe som ville vært dødssynd for en midtstopper, særlig som bakerste mann. Et kvarter dro han nemlig en klassisk Cristiano Ronaldo-finte, da han i stor fart dro seg forbi en Brann-forsvarer ved å sette venstrefoten foran den høyre, og klakke ballen innover i banen med innsida av høyrefoten.

- Var det planlagt eller ren impuls?

- Ekstremt impulsivt. Plutselig var jeg alene med stopperen, og det blei litt kaos. Jeg håpet Berre skulle komme på et nytt løp, noe han ikke gjorde, og da måtte jeg finne på et eller annet. Jeg har sett Cristiano Ronaldo gjøre det, og av en eller annen grunn blei det noe sånn. Men han raske stopperen, Ørn Sigurdsson, ødela alt, sier Førsund med et smil.

Det var etter det løpet Førsund første gang måtte ta en timeout, mens han holdt seg til knærne.

- Da var jeg ganske tom. Jeg hadde løpt som en gal mann, og ikke minst tok jeg mange dumme løp. Jeg måtte liksom ha 10 minutter med hoftefeste.

- Tror du at du får tillit igjen neste gang?

- Jan Derek er tilbake i full maskin nå, men det hadde vært gøy, sier Førsund.

<B>ORIGINALEN:</B> Dan Eggen.
<B>FØRSUND I FJOR HØST:</B> Sånn så Arnar Førsund ut 9. oktober i fjor.
<B>SLAPP Å SKINNE SEG:</B> Om Arnar Førsund hadde scoret i cupfinalen, måtte Morten Berre raket av seg alt håret. Heldigvis gikk Førsund målløs av banen.
<B>BYTTES UT MED DEREK?</B>: Arnar Førsund fortsetter gjerne på høyrekanten, men tror fort han kan bli avløst av Jan Derek Sørensen.
<B>DRO ET RONALDO-TRIKS:</B> Arnar Førsund overrasket både seg selv og andre da han på imponerede vis kopierte et av Cristiano Ronaldos varemerketriks i 1. omgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling