Førsund utlignet rett før slutt

Men EM-drømmen brast for U21-gutta.

EM-drømmen brast for det norske U21-landslaget i fotball da det ble 1-1- borte mot Nederland fredag.

- Vi har nok ikke nok poeng til å bli en av de beste toerne nå. Vi spilte en bra kamp i dag, og med litt flaks kunne vi ha vunnet, sa landslagstrener Øystein Gåre til NTB.

Det måtte bli seier borte mot det sterke nederlandske laget for at håpet skulle leve videre for Gåres gutter. Men nederlenderne ble for sterke, selv om Arnar Førsund ga Norge håp om en sen sluttspurt da han utlignet til 1-1 minuttet før full tid.

- Vi flyttet opp folk på slutten. Og Førsund fikk en kanon opp i krysset, sa Gåre.

Hang godt med

Norge hang godt med i første omgang, og sikret 0-0 til pause. Men åtte minutter etter hvilen kom slaget. Jonathan de Guzman sendte hjemmelaget i føringen.

Til tross for flere sjanser til begge lag ble det ikke flere mål, før Førsund utlignet helt på tampen av kampen.

- Vi hadde noen store sjanser, og kunne ha vunnet. Det er selvfølgelig bittert. Men det er ikke i denne kampen vi har rotet oss bort, sa Gåre.

SCORET: Men til liten nytte. Arnar Førsunds scoring rett før slutt bidro bare til å pynte på resultatet. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
SCORET: Men til liten nytte. Arnar Førsunds scoring rett før slutt bidro bare til å pynte på resultatet. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

- Vi rotet i hjemmekampen mot Nederland, og borte mot Makedonia, la treneren til.

- Viktig matching

Målet til Førsund sørget for at Norge kan bli toer i gruppen. Men for å gå videre til omspillet må man være blant de fire beste toerne.

Norge tapte 0-2 mot Sveits i forrige kamp i EM-kvalifiseringen. Heller ikke fredag endte det med seier for Norge. Dermed blir tirsdagens kamp mot Makedonia i Fredrikstad uten betydning for avansement.

Men den er likevel viktig for landslaget.

- Vi har noen her som skal fortsette på U21-landslaget, som ikke blir for gamle. Så det er viktig å få internasjonal matching. Vi må bare bygge oss opp mentalt, sa Gåre.

(NTB)

Førsund utlignet rett før slutt