Forsvant: - Tøft

Den kjente skidoperen Johann Mühlegg har forduftet til Brasil. Nå letter mamma Magdalena Eiband på sløret.

DAGEN DET STOPPET: Johann Mühlegg etter femmila i 2002. Seinere på dagen ble han avslørt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DAGEN DET STOPPET: Johann Mühlegg etter femmila i 2002. Seinere på dagen ble han avslørt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Johann Mühlegg ga alle en viktig påminnelse under OL i Salt Lake City i 2002: Hvis noe ser ut til å være for godt til å være sant, er det ofte det …

Måten tyskeren, som gikk under spansk flagg, lekte med rivalene på under lekene rystet langrennseliten. Fortsatt får tyskeren skylda for å ha ødelagt Per Elofsson.

Mühlegg tok gull på tremila, jaktstarten og rakk akkurat å feire at han var første over målstreken på femmila før resten av verden kunne feire at han ble felt i en dopingkontroll.

Han ble sendt hjem i skam.

Mühlegg rømte etter hvert til Natal i Brasil, hvor Expressen fant ham i 2014. Der hadde han startet et nytt liv, langt borte fra snø og skismurning.

I et ferskt intervju med Bild forteller Mühleggs mor Magdalena at sønnen har giftet seg med en kvinne fra Brasil, at han har en datter på ni år og at han driver et eget selskap innenfor byggebransjen.

Moren forteller at Mühlegg lever et tøft liv i 2022:

- Halvparten av de kan ikke skrive og ingen av dem kan kjøre bil. Johann må nesten gjøre alt selv. Han lever et tøft liv, men han kjemper seg gjennom det. De ansatte elsker ham, hevder moren overfor tyske Bild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer