Eva Urevc gjør comeback i dag:

Forsvant fra langrennssporten. Gjør comeback

Eva Urevc - som ble sammenliknet med Marit Bjørgen i gjennombruddssesongen - har ikke konkurrert siden mars 2019. Overfor Dagbladet forteller om hun den tøffe tida. I dag gjør hun comeback i verdenscupen i Ruka.

LANGRENNSSPORTENS STERKESTE?: Se hvordan det gikk da den slovenske muskelbunten Eva Urevc konkurrerte mot programleder Øyvind Godø i styrkeøvelsen «dips». Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med sine massive muskler og eksplosive fartsressurser ble slovenske Eva Urevc sammenliknet med Marit Bjørgen, av blant andre daværende trener Ola Vigen Hattestad, i gjennombruddssesongen 2018/19.

- Hun likner på Marit Bjørgen i kroppsfasong og egenskaper. Eva er ekstremt eksplosiv, sterk og muskuløs, sa Slovenias daværende landslagstrener Ola Vigen Hattestad til Dagbladet den gang.

Da trodde Slovenia at de så konturene av en ny sprintener i epoken etter suverene Petra Majdic. Urevc hadde levert noen oppsiktsvekkende suverene prologseirer på høyde med seiersdifferansene til Johannes Høsflot Klæbo og tidligere Björn Lind.

Urevc hadde tross alt kommet som et lyn inn i langrennseliten på rekordtid, etter å satset på roing kort tid før hun leverte noen sprintprologer av det aller ypperste formatet.

Så forsvant Eva Urevc fra langrennssirkuset i over et år - etter blant annet en skuffende VM-sprint i Seefeld, som ble ødelagt av dårlige ski.

I stedet benyttet lagvenninna Anamarija Lampic muligheten til å sette Urevc i skyggen - og gjorde det med to individuelle verdenscupseire forrige sesong og 3. plass i sprintcupen sammenlagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer