Sergej Ustjugov gjør comeback i Davos

Forsvant i elleve måneder. Nå gjør Ustjugov comeback: - Han er rasende

Parallelt med at Aleksandr Bolsjunov tok langrennssporten med storm, forsvant Sergej Ustjugov. Elleve måneder etter forrige verdenscuprenn er VM-kongen fra 2017 klar for comeback.

TILBAKE: Sergej Ustjugov, her sammen med Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh etter VM-gullet på skiathlon i Lahti, er klar for å gjøre comeback elleve måneder etter forrige verdenscuprenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Sergej Ustjugov, her sammen med Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh etter VM-gullet på skiathlon i Lahti, er klar for å gjøre comeback elleve måneder etter forrige verdenscuprenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er så lenge siden Sergej Ustjugov - verdens beste langrennsløper i 2016/17-sesongen - gikk et verdenscuprenn, at 26-åringens navn har gått litt i glemmeboka.

For det siste året er det fire år yngre Aleksandr Bolsjunov som har vært den beste russeren og hovedkonkurrenten til Johannes Høsflot Klæbo og de norske langrennsessene.

Bolsjunov tok steget opp i den ypperste av den ypperste eliten nesten parallelt med at Ustjugov forsvant fra sporten.

26-åringens foreløpig siste verdenscuprenn fant sted i prøve-VM i Seefeld 28. januar, da han ble nr. 8.

Kort tid seinere mottok Ustjugov og resten av verden beskjeden om at VM-kongen fra Lahti ble nektet deltakelse i OL i Pyeongchang av IOC.

Den dag i dag vet ingen hvorfor, all den tid Ustjugov aldri var blant de russerne som ble omtalt i McLaren-rapporten eller var blant de russerne med en dopingdom på rullebladet.

IOC var nemlig tydelig på at russere nevnt i McLaren-rapporten - som Aleksandr Legkov og Maksim Vylegzjanin - eller russere med dopingdom på rullebladet - som Natalja Matvejeva - aldri ville få OL-invitasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer