FIKK DET TRAVELT: Joachim Löw var ikke å se på benken de siste minuttene mot Norge. Foto: NTB Scanpix
FIKK DET TRAVELT: Joachim Löw var ikke å se på benken de siste minuttene mot Norge. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tyskland - Norge 6-0

Forsvant plutselig ut av stadion. Nå forklarer Tysklands trener hvorfor

- Hvorfor kunne han ikke vente?

Tyskland - Norge 6-0

STUTTGART (Dagbladet): Tysklands trener, Joachim Löw (57), var svært fornøyd etter 6-0-seieren over Norge mandag. Kvelden ble en parademarsj mot norske spillere som løp rundt som forvirrede høns og aldri fikk tak i ballen.

- Vi hadde det virkelig moro i Stuttgart. Dette viste hvor vakker fotballen kan være, sa han på pressekonferansen etterpå.

Selv klarte Löw å fange oppmerksomheten i Tyskland. Da et par minutter gjensto av kampen, så flere at treneren forsvant ut av stadion. Da dommeren blåste i fløyta - og markerte at det hele var over - kom han tilbake.

Trivialiteter

Dette ble et tema på tysk TV. Det hersket forvirring om hvor han var. Intervjueren på RTL, som hadde rettighetene til kampen, lurte på hvorfor Löw forsvant inn i katakombene på Mercedes-Benz Arena. Det korte, men enkle svaret var: «Toalettet.»

Problemstillingen viser muligens luksusproblemet i Tyskland: Her var det ikke så mye å analysere rundt kampen. Til det var Norge for dårlige og Tyskland for gode. Så her tar vi tak i trivialitetene.

- Hvorfor kunne han ikke vente? spør storavisa Bild. Og svarer selv:

- Etter kampen ventet et maraton med intervjuer, inkludert pressekonferanse. Derfor var det greit å gjøre seg ferdig.

Alvorlige temaer

I Norge er det langt alvorligere ting å ta tak i enn Löws forsvinningsnummer. Laget framsto så stakkarslig at det er vanskelig å finne ord.

Her er det mulig å peke på spillere som gjør det godt i klubbene sine: Rune Almenning Jarstein, Ole Selnæs, Sander Berge og Joshua King. Men kollektivet Norge var fullstendig i oppløsning.

Det som topper den svarte kvelden er denne følelsen: Hadde det stått om livet for de tyske spillerne, kunne de vunnet 10-0! 11-0! 12-0! Kanskje mer.

Gledet seg

- Dette var vår første hjemmekamp på lenge, og vi merket på forhånd at tilhengerne gledet seg til å se laget igjen, forteller Löw.

- Selvsagt bidro vi også til stemningen med flotte kombinasjoner og mål.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb - som flere mener bør ansvarliggjøres og gå av - sa dette til NTB før avreise fra Stuttgart i dag:

- Vi hadde trengt en opptur nå. Vi hadde vel ventet at det kom til å bli tøft i Tyskland. Men 0-6 og å bli så til de grader spilt av banen, det trengte vi ikke nå. Det var skuffende, for vi burde vært på et høyere nivå.