Forsvar er beste angrep

Målsettingen for Ronny Deila er flere mål enn lagkamerat og spiss Martin Wiig - som Deila stjal ballen fra da han scoret.

Om sesongen hadde vært ferdig nå, hadde han greid målsettingen, mannen som akkurat nå er Norges mest målfarlige forsvarsspiller. Med gårsdagens 2- 0-scoring ligger Deila ett mål foran unggutten Wiig.

Men det kunne lett vært omvendt.

- Jeg stjal ballen fra Martin før skuddet. Det var han som vant ballen, men jeg sa «den er min» og dundret til. Visste jeg hadde ti år mer på baken enn han, sier Deila med et glis.

- Litt usolidarisk, kanskje?

- Hans tid kommer. Jeg veit han er kapabel til å score 10- 15 mål i løpet av sesongen. Må presse ham litt, sier Deila.

På tross av et vakkert mål var det ikke i angrep Deila markerte seg mest i går. Han var bestemann i et solid Odd-forsvar, som ikke hadde all verdens problemer med å holde unna for et Lillestrøm-lag med spissproblemer.

- Vi spilte ikke så bra som i forrige kamp mot Viking, men Lillestrøm tør lite. Når de blir slitne kommer vi til sjanser, sier Deila, og får støtte av trener Arne Sandstø.

- Forsvarsfireren vår er solid, og vi har en del hurtige overganger. Vi spiller bare glimtvis bra, og det er tre poeng som varmer mest i dag, sier han. Men tre glimt var nok for Odd i går.

Først var det Christian Flindt Bjerg som kom inn fra venstrekanten og la en perfekt ball til Edwin van Ankeren, som plasserte den nede til høyre for keeper. Nummer to var det Deila som sto for da han klinte ballen i mål fra 20-meter i annen omgang. Det tredje og peneste kom da van Ankeren sendte en stikker gjennom Lillestrøm-forsvaret. til Martin Wiig. Med nesten åpent mål spilte han i stedet ballen videre til en helt umarkert Christian Flindt Bjerg på motsatt side. Han dundret ballen i mål fra kort hold.

- Når angrepsspillet fungerer, er vi ustoppelige, sier Deila.

Det samme kunne ikke sies om Lillestrøm i går. Frode Birkeland hadde et skudd i første omgang som gikk stang ut, og et like på utsida stolperota i annen. Det var det nærmeste angrepsspillerne til Lillestrøm var scoring. Til slutt måtte det to forsvarsspillere til for å få hull på byllen for kanarifuglene. Frode Kippe stusset inn til Torgeir Bjarmann, som beinet ballen i mål fra kort hold.

RYDDER OPP: Dagens beste odder, Ronny Deila, vinner nok en hodeduell - denne gangen mot Torgeir Bjarmann. Morten Fevang til venstre.