Sverige-Norge, søndag kl 20.45

Forsvar er det beste angrep

Overgangsspillet blir viktig mot Sverige i Stockholm. Forsvarsspillet blir enda viktigere.

NORGES REDNINGSMANN: Da Spania herjet med oss under EM-åpningen i mars var Rune Almenning Jarstein banens desidert beste. Uten hans fantastiske keeperspill den kvelden ville det blitt veldig stygt på Mestalla. Norge slapp unn med 1-2. Skal vi få et resultat i Stockholm er det viktig at Jarstein spiller en ny toppkamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NORGES REDNINGSMANN: Da Spania herjet med oss under EM-åpningen i mars var Rune Almenning Jarstein banens desidert beste. Uten hans fantastiske keeperspill den kvelden ville det blitt veldig stygt på Mestalla. Norge slapp unn med 1-2. Skal vi få et resultat i Stockholm er det viktig at Jarstein spiller en ny toppkamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

POENGENE MOT MALTA var bare noen minutter gamle da fokuset ble flyttet til Stockholm og rommene og overgangsmulighetene som vil åpne seg for Norge på Friends Arena søndag kveld.

Begge deler er riktig.

Både fokuset og Norges offensive muligheter.

2–0 over Malta er ingenting å feire.

Det er en selvfølgelighet.

SKAL NORGE SLÅ Sverige, og det tror jeg vi må om en av de to EM-billettene fra gruppespillet skal falle på norske hender, må vi ta vare på de mulighetene vi får. Sannsynligheten er stor for at det ikke blir så veldig mange. Sverige komme til å styre kampen i Stockholm. Norges jobb blir å holde strukturen, balansen, være aggressive og framprovosere brudd og overganger.

For deretter å ta mulighetene med nok folk og gusto.

Eller som Drillo pleier å si, være helhjerta i kontringene.

SKAL NORGE LYKKES offensivt må vi først og fremst lykkes defensivt. Det betyr at laget må levere årsbeste i Stockholm. I årets fire første kamper – Spania (B), Sverige (H), Romania (H) og Færøyene (B) – er alt som var trygt i 2018 blitt borte på veien.

Selv om 1–2 i Valencia og 2–0 i Torshavn er greie tall, er ikke det som ligger bak spesielt betryggende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer