Forsvarer Leeds-tysteren

Ga lagoppstillingen til motstander.

(Dagbladet.no:) Lørdag vant nedrykkstruede Leeds 2-1 mot Crystal Palace, men manager Dennis Wise klarte ikke glede seg over resultatet etter kampen.

Han følte seg forrådt av en av sine egne spillere.

Før kampen skal nemlig en ikke navngitt spiller ha gitt lagoppstillingen til en Crystal Palace-spiller.

- Dette skuffet meg voldsomt, og denne spilleren vil aldri mer spille for klubben så lenge jeg er manager her, sier Wise til Leeds\' hjemmeside.

- Heksejakt

- Spilleren sa også et par andre ting som jeg ikke kan akseptere, sier Wise.

Den engelske spillerforeningen (PFA) går i dag ut mot Leeds-manageren, og mener han har handlet litt raskt.

- Problemet er at det nå kommer til å bli en heksejakt i media. Denne saken er så sensitiv at det var uklokt å kommentere den før den er skikkelig undersøkt, sier PFA-direktør Gordon Taylor til The Guardian.

- Min erfaring er at vi må være forsiktig med å konkludere med noe før alle fakta er på bordet. Det kan være en helt enkel forklaring på hvorfor disse opplysningene ble videreformidlet, sier Taylor.

Storm i vannglass

Også Crystal Palace-manager Peter Taylor mener denne saken er gjort større enn den er.

- Jeg liker Dennis godt, men nå skuffer han meg - og det har jeg også sagt til ham, sier Taylor.

Slik forklarer han det som skjedde i forkant av kampen:

- En Leeds-spiller snakket med en Palace-spiller fredag kveld. Det var en helt vanlig samtale, og han ga ikke bort lagoppstillingen. Jeg hadde en formening om Leeds-laget klokka åtte fredag kveld, men visste ikke hvordan de kom til å spille.

- Det endte faktisk med at Leeds-spilte med et par spillere jeg ikke hadde regnet med. Spillere snakker med hverandre. Det er sikkert 40 like situasjoner i England hver helg.