Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Forsvarer modellene rundt Brækhus: - Dette er Amerika

- Ingen hever pekefingeren, sier bokserens manager.

PÅ SCENEN Cecilia Brækhus og Kali Reis har møttes flere ganger den siste uka. Rundt dem har det vært modeller. Foto: NTB scanpix
PÅ SCENEN Cecilia Brækhus og Kali Reis har møttes flere ganger den siste uka. Rundt dem har det vært modeller. Foto: NTB scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Det har virket som en tradisjon som har vært på vei ut av flere idretter: Vakre damer som «pynter opp» arrangementet.

Seinest før denne sesongen kvittet Formel 1-sporten seg med såkalte «grid girls», lettkledde ungjenter som holdt oppe førernes nummer.

Innenfor boksesporten holdes tradisjonen med ringdamer i hevd. Og hele denne uka har det vært modeller rundt Cecilia Brækhus og Kali Reis under offisielle presentasjoner i Los Angeles. De to bokser i StubHub Center lørdag kveld, lokal tid. Søndag morgen i Norge.

RINGSIDE: To modeller. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
RINGSIDE: To modeller. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Hvem er de? Hvorfor dukker de opp? Overfor Dagbladet forklarer Bernie Bahrmasel - Cecilia Brækhus' amerikanske manager - fenomenet:

- Her i USA er Tecate og Corona de to største ølsponsorene. Uansett hvem de sponsor, så har de modeller som er i nærheten av der det skjer. Dette har vært en tradisjon, du vil se dem i ringen lørdag kveld også.

Fleipet

«Sånn har vi ikke i Norge.» Det utbrøt Brækhus da hun viste seg for pressen første gang denne uka tirsdag.

Scenen var Wild Card West Boxing Club i Santa Monica utenfor Los Angeles. Utenfor ringen sto to såkalte «Tecate girls» og smilte. Brækhus' kommentar var ment som en fleip. Og amerikaneren lo.

At Tecate er tungt inne i boksestevnet i Los Angeles, er ikke tilfeldig:

Brækhus og Reis skal bokse før showets hovedkamp mellom Gennady Golovkin og Vanes Martirosyan. Den opprinnelige kampen skulle gå mellom Golovkin og meksikaneren Canelo Alvarez. Og det på en ikke hvilken som helst dag: Cinco de Mayo - 5. mai - som er en meksikansk helligdag.

Men Alvarez ble tatt for doping. Og Martirosyan ble kastet inn i siste liten.

At et meksikansk ølmerke vil markere seg med tanke på det som var utgangspunktet for hovedkampen, lyder som en forretningsidé. De er fortsatt tungt inne, selv om stevnet har dalt i verdi, sett med meksikanske øyne. Og til å promotere seg, har de altså modelldamer.

- Respektfull måte

- Dette er en del av Amerika. Dette er en del av underholdningen, sier Brækhus-manager Bernie Bahrmasel til Dagbladet.

MANAGER: Bernie Bahrmasel. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MANAGER: Bernie Bahrmasel. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Ingen blir fornærmet av dette. Det er gjort på en respektfull måte. Og du får ikke bare betaling, det er god betaling.

- Det er ikke litt «old fashion», slik andre idretter har konkludert med?

- Jeg har ikke hørt om noen som hever pekefingeren. Det er en del av showet.

- Hvor rekrutteres damene fra?

- Vi finner dem der du finner vakre damer, hos modellbyråene.

Cecilia Brækhus vil ikke kommentere fenomenet overfor Dagbladet. Hun har selv modernisert boksesporten ved å bruke ringmenn. Før kampen i Bergen i fjor ble hun spurt av Bergens Tidende: «Er det et viktig signal for deg å benytte både damer og menn?»

Hun svarte:

- Jeg går kamp, fokuserer på det og bryr meg ikke, men det mest rettferdige for dem som ser på, er at det er både menn og damer.

10 000 tilskuere

Rundt 10 000 tilskuere er ventet til StubHub Center i Los Angeles for å se boksekampene. Det er ventet at Brækhus og Reis vil gå i ringen klokka 05.00 søndag morgen, norsk tid.

Kampen har fått stor oppmerksomhet i USA fordi det er første gang en kvinnelig boksekamp blir vist direkte på storkanalen HBO. I Norge er det VG+ som har rettighetene til kampen.

- Dette overgår alt annet, sier Brækhus om oppmerksomheten i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media