Landslaget

Forsvarer Ødegaard

Under sist landslagssamling var det flere som var kritiske til landslagskaptein Martin Ødegaard (22). Nå slår Ståle Solbakken (53) tilbake.

FORSVARER KAPTEINEN: Martin Ødegaard har fått kritikk for sine prestasjoner på landslaget. Ståle Solbakken stiller seg uforstående til det. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Fredag 8. oktober venter det Ståle Solbakken har kalt «den lille finale», når Norge tar turen til Tyrkia for å spille kamp i VM-kvalifiseringen.

I den anledning tok den norske landslagstreneren ut sin tropp tirsdag til det skjebnesvangre oppgjøret, samt kampen mot Latvia.

Selv om det var noen overraskelser i troppen, var det nok få som lot seg sjokkere over at Martin Ødegaards navn var å finne på listen.

BYTTER KLUBB: Etter seks år i Real Madrid er Martin Ødegaard solgt til Arsenal, det melder overgangsguru. Vis mer

Kritikken

Den norske landslagskapteinen måtte tåle krass kritikk etter 1-1-kampen mot Nederland på Ullevaal.

Blant andre Kjetil Rekdal var sterkt kritisk til Ødegaards kamp mot nederlenderne, der han blant spurte om Norge «har plass til Ødegaard».

Siden har 22-åringen vært i fyr og flamme for Arsenal, og har vartet opp med scoring mot Burnley i Premier League, og spilte en viktig rolle i 3-1-seieren over erkerival Tottenham.

En som ikke tviler på Ødegaard er landslagssjef Solbakken.

- Jeg synes Martin var veldig god forrige samling. Både i forskjellige roller, men noen kampbilder er vanskelige for ham offensivt. Men vi var veldig fornøyde med Ødegaard både på og utenfor banen, sier Solbakken til Dagbladet.

KRITIKK: Martin Ødegaard leverte ikke sin beste kamp mot Nederland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
KRITIKK: Martin Ødegaard leverte ikke sin beste kamp mot Nederland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Mot Nederland i første omgang hadde han ikke ballen så mye, men han var eksemplarisk defensivt. Han spilte med en debutant bak seg, og den siden var helt stengt.

Ødegaard hadde nemlig landslagsdebutant Marcus Holmgren Pedersen bak seg i oppgjøret mot nederlenderne. Selv om den tidligere Real Madrid-spilleren var lite involvert i første omgang, mener Solbakken han var mer med i andre.

Forventningene

På spørsmål om det forventes for mye av Ødegaard er uansett Solbakken klar.

- Det forventes kanskje litt andre ting. At han skal være en poengkonge som scorer mål og har målgivende. Det er ikke alltid så lett å leve opp til, forklarer landslagssjefen.

Før oppgjøret mot Tyrkia har Norges motstander byttet trener, og må leve med at både Leicester-stopper Caglar Söyüncü og Ozan Kabak er ute.

Tyske Stefan Kuntz har tatt over hovedtreneransvaret etter Senol Gunes på det tyrkiske landslaget. I tillegg venter en potensiell heksegryte i Istanbul.

FADESEN: Tyrkia har ødelagt for mesterskapsspill for Norge tidligere. Foto: Cornelius Poppe / NTB .
FADESEN: Tyrkia har ødelagt for mesterskapsspill for Norge tidligere. Foto: Cornelius Poppe / NTB . Vis mer

- Det er en ting som kan slå begge veier. Ny trener kan være bra, det. Første kamp, fullstappet stadion, ting kan slå litt begge veier, sier Solbakken om hva som kan vente Norge i Tyrkia.

Tidligere har tyrkerne vært Norges overmenn i kvalifisering til mesterskap. Faktisk har aldri Norge slått Tyrkia på deres egen arena i en tellende kamp.

Mange vil nok også huske mareritt-kampene mot Tyrkia i kvalifiseringen til EM i 2008, der tyrkerne ble et nummer for store. En som ikke ofrer det mange tanker er landslagstreneren.

- Jeg tror ikke noen av de spillerne vi har nå var med da. Det er lenge siden de greiene der. Jeg har faktisk ikke tenkt på det selv, sier Solbakken, med smilet på lur.

Riga, Latvia  20210904. 
Norges Martin Ødegaard og landslagssjef Ståle Solbakken under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Latvia og Norge på Daugava Stadium i Riga.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Riga, Latvia 20210904. Norges Martin Ødegaard og landslagssjef Ståle Solbakken under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Latvia og Norge på Daugava Stadium i Riga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Oslo 20210928. 
Landslagssjef Ståle Solbakken presenterer landslagstroppen troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro på Ullevål stadion i Oslo.
Foto: Ali Zare / NTB
Oslo 20210928. Landslagssjef Ståle Solbakken presenterer landslagstroppen troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro på Ullevål stadion i Oslo. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer