Berit Kjøll fikk PR-hjelp i valgkampen

Forsvarer PR-hjelpen i Kjølls valgkamp

Norges Håndballforbund investerte i Berit Kjølls valgseier. - Det er et svært akseptabelt beløp, sier forbundspresident, Kåre Geir Lio.

VANT: Berit Kjøll jubler over seieren etter valget under Idrettinget. Hun har fått hjelp av en rekke mektige aktører for å komme i posisjon. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANT: Berit Kjøll jubler over seieren etter valget under Idrettinget. Hun har fått hjelp av en rekke mektige aktører for å komme i posisjon. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Berit Kjøll jublet nærmest hemningsløst da det var hennes navn som ble lest opp som vinneren av presidentvalget i Norges idrettsforbund.

Sven Mollekleiv ble slått med to fattige stemmer, og det er Kjøll, som historiens tredje kvinne, som skal lede norsk idrett de neste fire åra.

I etterkant har flere medier omtalt hjelpen hun har fått fra mektige aktører på veien mot Idretts-Norges viktigste posisjon.

Langvarig forhold

Kjøll ble foreslått til presidentvervet av Håndballforbundet. VG skriver at hun selv tok kontakt med Rolf Nereng for hjelp i begynnelsen av valgkampen. Det var imidlertid Mollekleiv som ble innstilt av valgkomiteen, men da Kjøll valgte å fortsette presidentkampen, tok Håndballforbundet selv kontakt med Nereng og Claus Sonberg for videre hjelp.

Håndballforbundet betalte for PR-hjelp, som har gitt den nyvalgte idrettspresidenten medietrening i forbindelse med valgkampen.

- Hvorfor investerte dere i Berit Kjølls valgkamp?

- Berit ba om hjelp til å være forberedt til ulike spørsmål og ulike media. Hun trengte hjelp, og vi følte et ansvar for å hjelpe henne. Det var vi som foreslo henne, og da må vi ta vare på henne, forteller president i Håndballforbundet, Kåre Geir Lio, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer