PÅ PLASS I BRUSSEL:  Vegard Forren  og Norge forbereder treningskamp mot Belgia søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ PLASS I BRUSSEL: Vegard Forren og Norge forbereder treningskamp mot Belgia søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Forsvarer RBK-fansens «skandale-plakater»

- I Norge blåser vi opp ting, sier Vegard Forren.

Belgia - Norge, på MAX søndag klokka 18.00

BRUSSEL (Dagbladet): Noe av det siste Vegard Forren (28) gjorde før han dro på landslagssamling, var å spille «hatkamp» mot Rosenborg på Lerkendal. Forren og Molde tapte 3-1, og etterpå raste debatten. Først og fremst på grunn av det som skjedde på tribunen.

Rosenborg-supporterne hadde virkelig lagt ned en arbeidsinnsats på forhånd. Før kampen dro de fram plakater på sin faste tribune bak mål. Her kunne blant annet følgende leses:

«Hate Molde». «Blodigler». «Hvil i fred». «Fergeleie i helvete». «Gringos».

- Lavmål, tordnet Moldes mediesjef, Per Lianes, overfor NRK.

Stemning og trøkk Forren - som forbereder søndagens treningskamp mot Belgia i Brussel - lar seg ikke hisse opp.

- Jeg la ikke merke til plakatene. Og det er ikke min jobb å kommentere det. Men jeg synes sånt bare er med på å skape stemning og trøkk. Det meste må tåles.

Midtstopperen fortsetter:

- Det er sikkert gjort med glimt i øyet. Noe av hensikten er å fyre opp motstanderen. Om det er gjort på riktig måte, skal jeg ikke uttale meg om. Men det er viktig at det blir skapt blest rundt sånne kamper.

En ordbruk som ikke sømmer seg blant barnefamilier, raser kritikerne. Forren er ikke like på tuppa:

- De politisk korrekte får ta seg av om det skulle stått noe annet. I Norge blåser vi opp ting. Hvis du følger med ute i Europa, så er det mye verre enn noen enkle plakater. Jeg er bare glad for at det finnes supportere som setter et ekstra preg på sånne kamper, sier han.

Seks måneder igjen En helt grei stemning blir det sikkert på søndagens kamp mot Belgia. Nybakt pappa Forren forbereder sin 32. landskamp. Og muligens spiller han litt for framtida også.

Han har seks måneder igjen av kontrakten med Molde, og har ennå ikke skrevet under på en ny. Han legger ikke skjul på at han vil ut hvis det rette tilbudet kommer.

Molde-profilen sier:

- Jeg prater godt med klubben og har ytret mine ambisjoner. Om det dukker opp noe spennende, får tida vise. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å prestere fram til overgangsvinduet stenger.

Han er blitt koblet til Besiktas i Tyrkia, men har ikke noe svar utover at han «ikke leser tyrkiske aviser».

• Les også: Landet til belgisk avisslakt
• Les også: Avfeier debatt om kapteinsrolle
• Les også: - Vanlig at folk står med gevær

INTENST:  Det kokte på tribunen da Molde møtte Rosenborg før landslagspausen. Her er Vegard Forren i duell med Mike Jensen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
INTENST: Det kokte på tribunen da Molde møtte Rosenborg før landslagspausen. Her er Vegard Forren i duell med Mike Jensen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.