Forsvarer Romøren

Mika Kojonkoski forstår hvorfor hopperen drakk øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finske Mika Kojonkoski skjønner hvorfor Bjørn Einar Romørens tok en «bytur» i Bardufoss dagen før hopp-NM. Den finske landslagstreneren vil heller ikke straffe 22-åringen for episoden hvor fire pils og en pizza førte til store overskrifter i går.

- Isolert tar jeg selvsagt avstand fra å nyte alkohol før et hopprenn. Hadde dette skjedd i forbindelse med verdenscupen, ville reaksjonene vært mer alvorlig. Da reiser vi mer som et lag, sier Mika Kojonkoski til Adresseavisen.

- Etter en lang sesong med mye stress, hardt arbeid og sterke prestasjoner, er det naturlig at guttene blir mer sosiale. Derfor ser jeg ingen grunn til å straffe Bjørn Einar (Romøren) for denne episode, men jeg kommer til å ta en prat med ham, sier finnen.

Romøren har innrømmet at han drakk fire pils før han tok taxi hjem kl. 02 natten før NM i hopp i Bardufoss søndag. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu var både overrasket og skuffet over 22-åringens mangel på respekt for de interne reglene.

Kojonkoski, som også har erfaring fra hoppnasjonene Østerrike og Finland, ønsker ikke å fokusere på det negative i hoppgruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.