Forsvarer Romøren

Mika Kojonkoski forstår hvorfor hopperen drakk øl.

Finske Mika Kojonkoski skjønner hvorfor Bjørn Einar Romørens tok en «bytur» i Bardufoss dagen før hopp-NM. Den finske landslagstreneren vil heller ikke straffe 22-åringen for episoden hvor fire pils og en pizza førte til store overskrifter i går.

- Isolert tar jeg selvsagt avstand fra å nyte alkohol før et hopprenn. Hadde dette skjedd i forbindelse med verdenscupen, ville reaksjonene vært mer alvorlig. Da reiser vi mer som et lag, sier Mika Kojonkoski til Adresseavisen.

- Etter en lang sesong med mye stress, hardt arbeid og sterke prestasjoner, er det naturlig at guttene blir mer sosiale. Derfor ser jeg ingen grunn til å straffe Bjørn Einar (Romøren) for denne episode, men jeg kommer til å ta en prat med ham, sier finnen.

Romøren har innrømmet at han drakk fire pils før han tok taxi hjem kl. 02 natten før NM i hopp i Bardufoss søndag. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu var både overrasket og skuffet over 22-åringens mangel på respekt for de interne reglene.

Kojonkoski, som også har erfaring fra hoppnasjonene Østerrike og Finland, ønsker ikke å fokusere på det negative i hoppgruppen.

- Min jobb er å motivere utøverne til å gjøre det best mulig. Derfor konsentrerer jeg meg utelukkende om det positive. Skal vi konsentrere oss om det negative, tar vi vekk fokus fra alt det gode som fungerer. Denne sesongen har 99 prosent vært utelukkende positivt. Derfor er jeg utrolig stolt av guttene og det de har prestert, sier Kojonkoski.

Finnen sier det ikke er hans jobb å kontrollere landslagsutøverne. Han erkjenner at utøverne får tillatelse til å ta en øl av og til også under sesongen.

- Dersom de ønsker å ta en øl til middagen, har jeg ingen problem med å godta det, sier han.

(NTB)

STRAFFES IKKE:</B> Bjørn Einar Romørens pilsing blir møtt med resignert forståelse hos landslagstreneren.