Forsvarer salget av Liverpool til amerikanerne

Rick Parry mener ting var bra en periode.

ANGRER IKKE: Rick Parry (i midten) var ansvarlig for at Liverpool ble solgt til amerikanerne. Foto: REUTERS/Phil Noble/Files       (BRITAIN)
ANGRER IKKE: Rick Parry (i midten) var ansvarlig for at Liverpool ble solgt til amerikanerne. Foto: REUTERS/Phil Noble/Files (BRITAIN)Vis mer

(Dagbladet): Rick Parry, tidligere daglig leder i Liverpool, var sammen med daværende eier David Moores ansvarlig for salget av Liverpool FC til  de to amerikanerne Tom Hicks og George Gillett i 2007.

Det var lenge snakk om at Dubai International Capital (DIC) ønsket å kjøpe klubben, uten at noe konkret skjedde.

- Det var ikke slik at vi ikke ville selge til Dubai. Vi hadde foretrukket å selge klubben til de, men de trakk seg, sa Parry til London's Evening Standard.

Godt år Parry forlot klubben i 2009, og til tross for alle problemene til klubben under eierne, så føler Parry at tingenes tilstand var gode for en periode.

- Ikke glem at vi ble nummer to i ligaen i 2009. Forretningsplanen var å bruke 20 millioner pund på spillere, og eierne brukte mer enn det. De førte oss nesten til seriegull, med kun fire poeng opp til Manchester United. Det var ikke bare nedturer, sier Parry.

Etter 2009 begynte det å gå nedover med Liverpool sportslig sett.

- Etter den sesongen var det plutselig ikke flere penger til spillerkjøp. Det var mest sannsynlig på den tiden at eierne skjønte at de måtte selge klubben, sier Parry.

Klubben eies i dag av New England Sports Ventures.