Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer Solskjær etter kritikken

To tidligere United-spillere forsvarer Ole Gunnar Solskjær.

TØFF PERIODE: Ole Gunnar Solskjær opplever en spisskrise på toppen av de svake resultatene. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
TØFF PERIODE: Ole Gunnar Solskjær opplever en spisskrise på toppen av de svake resultatene. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix Vis mer

Et svekket Manchester United leverte en tam forestilling mot West Ham i London, og reiste hjem med 0-2 i sekken søndag. Det betyr at de røde ligger ti poeng bak serieleder Liverpool, etter seks spilte kamper i Premier League.

At United kun har vunnet to av seks ligakamper er en ting, men hvordan lager framstår på banen er noe helt annet. For at manager Ole Gunnar Solskjær skal vinne over skeptikere og kritikere, må nok mannskapet hans levere underholdende fotball når laget ikke vinner.

Deler av fansen har også begynt å tvile på om nordmannen er rett mann til å få skuta på rett kjøl, noe United-legende Rio Ferdinand ikke forstår.

Ole ut, hvorfor det?

Solskjærs tidligere lagkamerat kjørte søndag kveld forbi en supportergruppe som diskuterte nordmannen med supporterkanalen The United Stand.

Supporterne stiller seg spørsmålet om det har vært noen særlige forbedringer å spore siden Louis van Gaal og José Mourinho styrte klubben.

BT Sport pundit Rio Ferdinand ahead of the Premier League match at London Stadium.
BT Sport pundit Rio Ferdinand ahead of the Premier League match at London Stadium. Vis mer

Ferdinand rullet ned vinduet og kastet seg inn i diskusjonen. Følgende seanse har blitt filmet og lagt ut på Ferdinands Instagram-konto:

- Ole ut? Kom igjen nå, hvorfor snakker dere om det? Ole ut, hvorfor det? Hvorfor det? Ole ut, hvorfor det? gjentar Ferdinand, mens The United Stand-reporteren legger fram sitt syn.

- Så dere ønsker å endre manager hver uke, er det det alle ønsker? Du endrer manageren etter et dårlig resultat. For to uker siden så jeg ingen som sa: «Vi ønsker Ole ut», men nå har det endret seg i løpet av to uker. Kom igjen nå, sier Ferdinand, før reporteren spør:

- Mener du det er for reaksjonært?

- Det er for lite gjennomtenkt. Noen ganger må du bare la ting gå sin gang, svarer Ferdinand, før klippet avsluttes.

Rio Ferdinand har publisert deler av diskusjonen på Twitter, men du kan se hele videoen på United We Stands YouTube-kanal.

«Gi mannen litt tid!!» skriver Ferdinand til klippet han selv har vedlagt.

- La ham gjøre jobben

En annen som forsvarer Solskjær, er tidligere United-spiller Gordon Hill (65). Han tar et kraftig oppgjør med kritikerne på Twitter.

«Gribbene samles igjen når det gjelder Ole. Jeg vil heller ha Ole over Mourinho», skriver han, før han følger opp med:

«Jeg har bare ett ord for å beskrive dere. La den forbanna mannen være i fred for å gjøre jobben sin, det er tøft nok uten at dere kritiserer».

«Unnskyld for at jeg banner, men de gjør meg kvalm, ingenting er godt nok», skriver Hill, som spilte i Manchester United tilbake på 70-tallet.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

Får kritikk

Franske aviser har allerede spekulert i at Manchester United ønsker å hente PSG-trener Thomas Tuchel, dersom Solskjær ikke klarer å overbevise ledelsen om at han er rett mann for framtiden.

I kjølvannet av West Ham-tapet har flere eksperter og journalister kritisert Manchester United.

Tidligere United-spiller Roy Keane sier blant annet at gamleklubben «ikke er bra nok» og at flere av spillerne «ikke er gode nok til å spille for Manchester United».

Tidligere United-manager José Mourinho hevder han «ikke ser noen forbedringer» fra laget han styrte og at det «ikke var noe positivt å ta med seg fra tapet».

Manchester United møter Rochdale i Ligacupen førstkommende onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling