Forsvarere på offensiven

Håndballforsvarerne er på offensiven i VM. Med Heidi Tjugum i sitt aller beste lune tok Norge seg til semifinale, og med på veien dit er en ny porsjon selvtillit.

- Jeg er mer fornøyd med denne kampen enn kvartfinalen i VM for to sesonger siden (Romania). Men det viser jo at man har utviklet seg, sa Tjugum til NTB etter 23 redninger - nesten fire ganger så mange som sine kolleger fra Sør-Korea.

Hun er Norges beste garanti for VM-suksess. I dag klaffet alt. I semifinalen kan det bli annerledes.

- Det blir en helt ny kamp, og da er det kanskje Jeanettes (Nilsen) tur, fortsatte Tjugum som kan innstille seg på spill fra start igjen.

Ingen vrakes etter en slik oppvisning.

Hjelp

Mye av grunnen til 27-21-seieren ligger selvfølgelig der. Tjugums spill var så akrobatisk, engasjert og godt at sørkoreanerne etterhvert hadde tapt før de sendte avgårde skuddene.

- Før denne kampen studerte jeg ikke motstanderen mer enn ti minutter. Sør-Koreas spillestil passer meg godt. Skuddene kommer så ofte at jeg ikke rekker å tenke så mye på de ballene som går inn. Jo flere skudd, jo bedre for meg, smilte Heidi Tjugum som slapp inn Nilsen på nesten alle straffekast.

- Jeg fikk utrolig hjelp av forsvaret mitt. Det spilte glimrende, og grunnen til seieren lå i det vi gjorde bak på banen, sa Tjugum.

Krampe

Med krampe i rumpemuskelen spilte hun med smerteterskelen godt overskredet mot slutten av den drivende, men feilfylte kvartfinalen. Norge begikk tekniske feil 21 ganger mot Sør-Koreas 19.

I angrep er det fortsatt mye å gå på. Misbrukte skudd ble det etter hvert en del av, men det solide tempoet i kampen ga ofte avslutninger.

Tonje Larsen spilte som en drøm og snappet en rekke baller som endte i lange raid over hele banen og til slutt mål.

Sør-Korea så farlig gode ut i 12 minutter da det sto 6-9, og det norske angrepsspillet gikk fullstendig i stå mot raske asiatiske føtter.

Men Sør-Korea orket ikke kjøret, mistet enkle baller og ble totalt frakjørt like etter pause.

(NTB)

SJEF I BURET:</B> Heidi Tjugum storspilte for Norge mot Sør-Korea i dag. Dermed venter semifinale i håndball-VM lørdag.