Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forsvarerne bør grue seg til framtida

Daniel Nannskog forteller om Stabæks nye angrepsvåpen.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Lillestrøm 4-2.

Etter fjorårets klassiker av et Tippeliga-drama mellom samme lag, var det et berettiget håp om en stund fotballhøytid da Stabæk tok imot Lillestrøm i kveld.

Ingen av tilskuerne i øsregnet på Nadderud kunne klage på underholdningsverdien i år heller.Med seks mål, en haug av kontroversielle situasjoner og fantastiske enkeltmannsprestasjoner sørget de to tittelkandidatene for mye moro på 90 tettpakkede minutter.

- Dette smaker så forbannet godt, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.no.

- Jeg var litt bekymret etter kampen i Molde og lurte på om vi hadde blitt for ovenpå. Vi ville vise at vi er et veldig godt lag og det gjorde vi. Nå er det bare å kjøre på, sier Nannskog.

Uenige om utvisningen

Tom Nordlie var lite fornøyd etter kampen. Kahled Mouelhi prøvde å slå ballen ut av hendene på Anthony Annan rett før slutt og Stabæk-spilleren falt som en sekk i bakken. Dommer Tommy Skjerven - som også dømte det dramatiske oppgjøret i fjor - viste ut Mouelhi.

- Det er trist at han skal filme sånn. Det er beklagelig. Men vi kan ikke annet enn å gratulere Stabæk i dag, for de spiller god fotball, sier LSK-treneren til TV 2.

MÅLFEST: Stabæk hevet seg mange hakk fra den målløse serieåpningen i Molde. Foto: EIRIK H. URKE
MÅLFEST: Stabæk hevet seg mange hakk fra den målløse serieåpningen i Molde. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

De to spillerne har to helt forskjellige versjoner av hendelsen som førte til rødt kort.

- Jeg prøvde bare å ta ballen for at de skulle sette raskt i gang. Jeg traff bare ballen og det er aldri noe rødt kort, sier Mouelhi.

- Han slår etter ballen, men treffer meg i ansiktet. Det er et klart rødt kort, sier Annan.

Svensk kobling

Rolige 20 minutter ble forvandlet til heftige neste 25 da en helsvensk kobling søret for Stabæk-ledelse halvveis i omgangen.

En sterk Daniel Nannskog med Frode Kippe i ryggen flikket videre til midtbanemann Anderson. 24-åringen ble spilt helt fri og alene med Otto Fredriksson satte han ballen kontant i det lengste hjørnet.

Og fs startet 25 hektiske minutter.

Lillestrøm sleit med presisjonen i angrepsspillet og det måtte en enkeltmannsprestasjon til for at det skulle bli virkelig farlig.

image: - Forsvarerne bør grue seg til framtida

En drøy halvtime var spilt da høyreback Steinar Pedersen driblet seg fri fra Tom Stenvoll inne i feltet. Stabæk-backen så ut til å sparke Pedersen på ankelen og dommer Skjerven pekte på straffemerket.

Fra 11 meter banket Kahled Mouelhi sikkert inn Lillestrøm-redusering.

Alanzinho satte fart

Det neste kvarteret ble preget av mange seine taklinger og høy temperatur uten de store målsjansene.

Helt til Stabæks nye radarpar dukket opp igjen da et pause-klart Nadderud var på vei til pølsekiosken.

Igjen stakk Nannskog igjennom en Andersson med svære klyv på vei inn i bakrommet. Alene med Fredriksson var det enkelt for svensken å kopiere kveldens første scoring.

- Det var to identiske mål. Nannskog setter meg fint opp og det er bare for meg å sette ballen i langhjørnet. Dette er som en drøm. Jeg hadde ikke forventet en slik hjemmedebut, sier Andersson til Dagbladet.no.

- Han skaper en ny dimensjon i angrepet vårt med de dype løpene i bakrommet. Forsvarsspillerne i Tippeligaen bør være urolige for framtida, sier Nannskog.

LSK festet grepet høyt oppe på Stabæks halvdel de første minuttene av andre omgang, men håpet om poeng fikk seg et kraftig skudd for baugen da stadionuret passerte 55 minutter.

Alanzinho satte fart med ballen midt på banen og spilte ut til Gunnarson. Islendingen ufordret rett mot mål og slo hardt inn på tvers. På bakre stolpe hadde Christian Keller løpt seg fri og kunne enkelt avslutte praktangrepet med å bredside inn tomålsledelse for Stabæk.

Dansk dynamitt

Og da ble Stabæk forvandlet til dansk dynamitt.

Angrep etter angrep ble rullet opp, ofte regissert av Alanzinho eller ved kombinasjonsspill mellom Gunnarson og Nannskog.

Knappe timen var spilt da Daniel Nannskog stupte frem inne i feltet etter fantastisk klikk-klakk-fotball fra hjemmelaget. Bare en god Otto Fredrikson-redning sørget for at håpet om poeng fortsat var i live for romerikes kanarifugler.

God keeper eller ei, det ble med håpet for Lillestrøm. Stabæk hadde stort sett full kontroll de siste tyve minuttene og ti minutter før slutt gjorde Alanzinho ydmykelsen total.

Brassen driblet seg lekkert fri ved dødlinja og fra skrått hold banket driblefanten ballen inn under Otto Fredrikson i LSK-målet.

Vidar Riseth reduserte for LSK med heading på en corner på overtid, men målet ble overskygget av det om fulgte.

Kahled Mouelhi prøvde å slå ballen ut av hendene på Anthony Annan og Stabæk-spilleren falt som en sekk i bakken. Tommy Skjerven svarte med å gi Mouelhi rødt kort, men det var vanskelig å se hvor stygg situasjonen var.

Dermed fortsetter LSK-nedturen. Kanarifuglene har nå bare ett poeng etter de to første kampene.

- Vi kan analysere oss i hjel, men det hjelper lite. Jeg synes vi er bra i første omgang, men vi mister selvtillit i andre omgng når vi spiler oss i trøbbel. Det er nå vi trenger ledere som vet hva vi skal gjøre, sier Nordlie. 


NB!
Flere LSK-supportere ble arrestert i pausen etter supporterbråk og tenning av nødbluss i svingen.

ALANZINHO-SHOW: Brasilianeren vil ikke signere kontrakten Stabæk har tilbudt ham. Det så ikke ut som han tenkte mye på det mot LSK.
TRIBUNEBRÅK: Flere Lillestrøm-supportere ble arrester for bråk på og utenfor stadion.
NY STABÆK-HELT: Johan Andersson scoret to nesten helt like mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media