2X HODET:  Brede Hangeland og resten av Fulham måtte konstantere at John Terry hadde hodet på rett sted - to ganger - under kvelden kamp. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB Scanpix
2X HODET: Brede Hangeland og resten av Fulham måtte konstantere at John Terry hadde hodet på rett sted - to ganger - under kvelden kamp. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB ScanpixVis mer

Forsvarerne tok scorings-ansvaret

Chelsea inntok tredjeplassen.

• Fulham - Chelsea 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Chelsea inntok tredjeplassen i Premier League etter en behagelig seier på Craven Cottage i kveld.

Både Brede Hangeland og John Arne Riise spilte fra start for Fulham, men greide ikke å hindre blåtrøyene i å ta med seg tre poeng hjem til Stamford Bridge.

Én seier på 33 år Fulham har bare vunnet mot Chelsea én gang på 33 år, da Luis Boa Morte sørget for 1-0-seier i 2006. Og man skjønte at den statistikken ikke kom til å bli forandret heller i kveld, siden Fulham ikke greide å sette sjansene sine.

For det var hjemmelaget som hadde store deler av spillet i første omgang, og også flere sjanser. Men hva gjør vel det når gjestene har spillere som David Luiz og John Terry.

I det 30. minutt fikk publikum ta del i David Luiz' feiring av sin 100. kamp i Chelsea-trøya. Brasilianeren knaller til med en real perle fra rundt 35 meter. Skuddet buer perfekt, og ender utagelig oppe i Fulhams høyre hjørne.

To på hodet fra Terry Drøyt et kvarter senere setter John Terry inn 2-0-scoringen på hodet, etter et innlegg fra Juan Mata mot bakerste. Og i det 72. minutt pynter kapteinen på stillingen igjen. På en corner går Fernando Torres opp på første og header ballen i retning mål, som Terry header videre i mål på bakerste.

Med 3-0 seieren mot Fulham på Craven Cottage, er Chelsea nå ett poeng foran Arsenal og tre poeng foran Tottenham. Både sistnevnte og Chelsea har en kamp mindre spilt. Men det blir nok en travel uke for Chelsea, med Liverpool borte i Premier League søndag, og semifinale i Europa League mot Basel torsdag.

I det 30. spilleminuttet knaller brasilianeren til med en real perle. Fra rundt 35 meter sender han i vei en suser, som buer perfekt, og ender utagelig i høyre hjørne for Fulham-keeper Schwarzer.

Europa League er den eneste tittelen London-klubben har igjen å kjempe for denne sesongen, og prioriteres derfor høyt for Benitez og hans menn. 

 3. PLASS:  David Luiz (t.v) og John Terry kan juble over at de har sendt Chelsea opp på tredjeplassen i Premier League - ett poeng foran Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
3. PLASS: David Luiz (t.v) og John Terry kan juble over at de har sendt Chelsea opp på tredjeplassen i Premier League - ett poeng foran Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer

- Åpenbart er det viktig for oss å vinne, og også det å vinne uten baklengs og med tre mål. Samtidig er det viktig å vinne et derby-oppgjør, så det var mye positivt i dag, sa en blid Benitez til BBC etter kampen.

Benitez gjorde fire bytter i startelleveren fra søndagens FA Cup-semifinale mot City. Inn mot Terry, Fernando Torres, Victor Moses og Frank Lampard. Sistnevnte spilte sin kamp nummer 600 for Chelsea i kveld.

Riise byttet ut Lampard kom tidlig til en skuddmulighet, etter at kaptein Brede Hangeland ikke greide å klarere ballen ordentlig. John Arne Riise markerte seg med et svakt skuddforsøk, før han ble byttet ut etter 66. minutter, til svak buing fra hjemmetribunen.

Fulham-treneren mente resultatet ikke nødvendigvis viste hvordan spillet i kampen var. Men da Fulhams Petric greide å sette ballen over mål fra en meter i det 70. minutt, ble det en fint bilde på hvordan ikke gikk hjemmelagets vei denne kvelden.

- Vi greide ikke å sette det målet vi burde hatt i de første fem minuttene, og vi hadde også andre sjanser, uten at vi greide å sette de. Hvis du ikke så kampen, så virker resultatet litt overdrevent, sa en skuffet Fulham-trener Martin Jol til BBC.