TILTALT FOR DRAP: Idrettskjendisen Oscar Pistorius er i retten tiltalt for drap i Sør Afrika. Foto: Kim Ludbrook/REUTERS
TILTALT FOR DRAP: Idrettskjendisen Oscar Pistorius er i retten tiltalt for drap i Sør Afrika. Foto: Kim Ludbrook/REUTERSVis mer

Forsvaret fortsatte å grille nøkkelvitne i Pistorius-saken

Hørte skudd og skrik.

Kvinnen som har fortalt at hun hørte skudd og rop samme kveld som Reeva Steenkamp ble drept, ble også i dag grillet av forsvarerne i saken mot friidrettsstjernen Oscar Pistorius.

- Jeg hørte en kvinne som skrek av redsel. Så smalt det fire skudd, fortalte vitnet Michelle Burger i retten i Pretoria mandag.

Burger bor ikke langt fra huset der Pistorius' kjæreste Reeva Steenkamp ble drept på Valentinsdagen 14. februar i fjor. Før Burger gikk i vitneboksen, hadde Pistorius erklært seg ikke skyldig.

Skudd og skrik Burger ble tirsdag grillet av Pistorius' forsvarer Barry Roux. Roux stilte blant annet spørsmål ved hvor mange skudd Burger faktisk hadde hørt, og mente at hennes vitnemål ikke stemmer overens med forklaringen mannen hennes har gitt. Han har ennå ikke har vitnet i retten.

Roux stilte også spørsmål ved skrikene og ropene Burger har sagt hun hørte.

- Hun skrek hjerteskjærende, og hun ropte om hjelp. Deretter hørte jeg en mann som også ropte på hjelp - tre ganger ropte han, fortalte Burger mandag.

- Du vet, hvis Pistorius er veldig engstelig, høres det ut som en kvinnes stemme hvis han skriker, sa Roux tirsdag.

Minst tre uker Det er ventet at behandlingen av saken vil ta minst tre uker, men listen over vitner omfatter 107 navn og ifølge nyhetsbyrået DPA må tidsrammen trolig utvides. I tillegg til drapet på Steenkamp er Pistorius også tiltalt for flere mindre lovbrudd.

Saken har vakt enorm medieinteresse. Den kan ende med en dom på livsvarig fengsel, som i praksis betyr minst 25 år i fengsel for sørafrikaneren. Før Steenkamps død var Oscar Pistorius nasjonalhelt i Sør-Afrika. Han har fått begge bein amputert under knærne, og bruker proteser av karbonfiber.

I 2008 vant han tre gullmedaljer under Paralympics-lekene i Beijing. I 2012 ble han den første utøveren som stilte opp i olympiske konkurranser etter å ha gjennomgått amputasjoner, da han deltok i sommer-OL i London.

(NTB)