TAP: Ada Hegerberg tegnet seg på scoringslista i Norges privatlandskamp mot Belgia i dag. Likevel ble det et tap på de norske jentene.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TAP: Ada Hegerberg tegnet seg på scoringslista i Norges privatlandskamp mot Belgia i dag. Likevel ble det et tap på de norske jentene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Forsvarsblemmer felte fotballjentene - nytt tap i VM-oppkjøringen

2-3 mot Belgia.

• Belgia - Norge 3-2

(Dagbladet): I sin nest siste oppkjøringskamp før VM-starten i begynnelsen av neste måned, røk Norge enda en gang på et surt tap.

Det etter en stor forsvarstabbe der Maria Thorirsdottir skulle klarere, men sendte ballen rett i beina på Tessa Vullaert, som kunne sette ballen i mål til belgisk seier.

Forsvarsutfordringen For det norske landslaget handler mye om å sette en forsvarsfirer foran VM-starten i begynnelsen av neste måned. Og med kaptein Trine Rønning og Caroline Graham Hansen ute med skade, måtte Elise Thorsnes inntre på den venstre back-plassen.

I starten var jentene litt skjelvne i forsvaret, men fikk etter hvert etabler en viss trygghet. Selv om det skulle vise seg at det var tabbene som felte Norge.

Men Belgia - som for øvrig ikke skal til VM - hadde kampens første store sjanse. Etter drøyt ti minutters spill hadde de en suser av et skudd som gikk på innsiden av tverrliggeren og ut.

Få minutter senere kom scoringen også, et kjempeskudd fra 18 meter, signert Cecile De Gernier.

Endelig scoring - før Belgia svarte Norge viste bedre takter, da spesielt i angrep, men bare det siste lille manglet. Norge èn under til pause.

Der åpnet de norske jentene med en kjempesjanse etter et hjørnespark. Maria Thorirsdottir var høyest i feltet, og headet på mål. Men i nevene på keeper.

Ti minutter senere satt den endelig for de norske jentene. Det med en ball fra Emilie Haavi, som det så ut som var ment som et innlegg. Fra skrått - og langt - hold slo hun ballen inn i mål bak Belgias keeper.

Så gikk det bare sekunder før Belgia tok føringen på ny. En norsk spiller klarerte rett i føttene på Sara Yuceil - som satte ballen i mål bak Ingrid Hjelmseth.

Felt av forsvarstabbe Men Norge lot det ikke ligge med det. Lyon-spissen Ada Hegerberg ble spilt gjennom av Lene Mykjåland, og førstnevnte gjorde ingen feil alene med keeper. Hegerberg satte ballen sikkert i mål til 2-2.

Men det ble nok en tabbe som felte Norge.

Da Thorirsdottir skulle klarere ballen var det lett i beina på Tessa Vullaert, som unyttet det til det fulle og satte ballen i mål bak Ingrid Hjelmseth til 3-2.

- Dette holder virkelig, virkelig, virkelig ikke, sukket NRK-kommentator Olav Traaen.