Forsvarsfeil ga målfest

Poengdeling i Sheffield.

(Dagbladet.no): Sheffield United - Aston Villa 2-2: Etter 28 mål på de første ni kampene i Premier League denne runden ville tydeligvis ikke Sheffield United eller Aston Villa være noe dårligere. Men det var forsvarsfeil som sørget for scoringene.

Pangstart

Publikum på Bramall Lane hadde såvidt rukket å sette seg før Stilian Petrov ga bortelaget ledelsen. Bromby klarte bare å stoppe Suttons skudd før bulgareren klinte ballen i hjørnet like utenfor 16-meteren.

Villa fortsatte å trykke på, og kunne fort ha ledet med ett mål til før hvilen. Hjemmelaget var omtrent ikke i nærheten. Kun et skudd fra Hulse var det som kunne betegnes som i nærheten av farlig.

Helomvending

De rødhvite hadde kun scoret 11 ligamål så langt denne sesongen, hvorav hele ni av dem i andre omgang. Det ble de tydeligvis minnet på av manager Neil Warnock i pausa, for det var et helt annet hjemmelaget som var på banen i andre omgang, og plutselig var rollene byttet om. Og det tidlige presset betalte seg.

Før fem minutter av omgangen var unnagjort hadde Stephen Quinn trolig opplevd sitt største øyeblikk så langt i livet. I sin andre kamp for sesongen dukket 20-åringen opp i feltet og smalt inn utlikninga bak en sjanseløs Stuart Taylor.

Nok en gang kom scoringa som et resultat av at et passisvt forsvar ikke fikk klarert. Men det stoppet ikke der.

ETT MINUTT I PARADIS: Danny Webber (lengst til høyre) har satt 2-1 scoringa i nettet. Minuttet etter var utlikninga et faktum. Foto: Reuters
ETT MINUTT I PARADIS: Danny Webber (lengst til høyre) har satt 2-1 scoringa i nettet. Minuttet etter var utlikninga et faktum. Foto: Reuters Vis mer

Gillespie slo en corner inn fra høyre. Hulse raget høyest i lufta, men den knallharde headinga gikk rett på Taylor. Dog skulle ikke hjemmefansen vente lenge før det ble ny nettsus.

Ett minutt - to mål

Sheffield United vant nok en gang i lufta etter en Gillespiecorner, og med ryggen mot mål flikket Danny Webber ballen i nettmaskene på akrobatisk vis.

Men gleden skulle bli kortvarig for hjemmelaget. Under minuttet etter var det balanse i regnskapet. Som ved kampens to første scoringer fikk ikke forsvaret ballen unna, og i boksen dukket Milan Baros opp og scoret sitt første Villamål på åtte måneder.

Kvarteret før slutt burde hjemmelaget beseglet sin tredje scoring, da de hadde noe så sjeldent som en kvadruppelsjanse. Men en feberredning av Taylor, to ganger redning på strek, så Taylor igjen hindret jubel for de nyopprykkede.

Sheffield United fortsatte å presse på mot slutten, men den tidligere Arsenalburvokteren var i det umulige hjørnet, og med mesterlige redninger på forsøk fra Hulse og Quinn, sørget han for at laget unngikk tap.

Villa hadde også et par muligheter mot slutte, men det endte med poengdeling. Lagets tiende i serien denne sesongen.