Forsvarsfeil senket RBK

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): Slurvete forsvarsspill av Rosenborg ga Alaves tre enkle mål på Lerkendal. Bent Skammelsrud reduserte på straffe i siste minutt av ordinær spilletid. Da var RBK for lengst ute av Uefa-cupen.

Alaves' første mål var et sjølmål av Bent Inge Johnsen. Han var hardt presset da ballen ble slått inn foran Rosenborg-målet. Avklaringen ble et realt sleivspark som var utagbart for Arni Gautur Arason.

Det andre målet kom etter at Jurica Vucko løp Erik Hoftun sønder og sammen med ballen i beina, og avsluttet iskaldt under Arason.

0-3 ble scoret av toppscoreren i spansk toppserie, Javi Moreno, som overraskende startet på benken. Han ble byttet inn etter 59 minutter, tre minutter seinere løp han fra et sovende RBK-forsvar, og dundret ballen inn i hjørnet.

- Vi var veldig dårlige i forsvar, sa Nils Arne Eggen til TV2 rett etter kampslutt.

- Kampen var egentlig ganske jevn, men med slike individuelle feil blir det vanskelig. Dette var et veldig skuffende resultat, og en kamp vi kunne vunnet med normal dyktighet, sa RBK-sjefen.

Det siste må man nok ha kjøpt brillene sine i Trondheim for å mene, for det var klasseforskjell på Rosenborg og det spanske storlaget på Lerkendal i kveld.

Dan Eggen var av gjestenes klart beste spillere, og stoppet forsøk etter forsøk fra trønderne. Han avfeier at det sure Trondheims-været var noen utfordring for gjestene fra sør.

- Det blir kaldt der vi bor også, var det eneste han hadde å si til TV2 etter kampen.

Bent Skammelsrud reduserte på straffespark etter at Christer Basma ble holdt i feltet på en corner. Riktig dømt av dommeren, men en avgjørelse av typen som neppe hadde blitt tatt om den kunne avgjort kampen. Straffesparket ble idømt i siste minutt av ordinær spilletid.

EGGEN STOPPET RBK: Dan Eggen (t.h.) var suveren i Alaves-forsvaret. Frode Johnsen og de andre Rosenborg-spillerne tapte så godt som alle dueller mot spanjolenes norske stopper.
GENERALDUELL: Alaves' midtbanegeneral Aldo Desio i duell med Bent Skammelsrud.
KONTROLL: Den rumenske landslagsbacken Contra Cosmin ble vanskelig motstand for Morten Knutsen (t.h.).