Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg møter Celtic på tirsdag

Forsvarskrise for Celtic før møtet med Rosenborg

Fire forsvarsspillere er usikre før kampen mot Rosenborg på Celtic Park. Jozo Simunovic er også utestengt etter at han ble utvist mot Alashkert FC i går.

KRITISK: Kristoffer Ajer er én av få midtstoppere som Celtic har disponible til kampen mot Rosenborg. Foto: Robert Parry / Pa Photos
/ NTB Scanpix
KRITISK: Kristoffer Ajer er én av få midtstoppere som Celtic har disponible til kampen mot Rosenborg. Foto: Robert Parry / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg gikk videre fra den første kvalifiseringsrunden i Champions League i går etter at de slo islandske Valur 3-2 sammenlagt i en høydramatisk kamp.

Nå møter de Celtic - laget som slukket trøndernes håp om spill i Champions League i fjor - i den andre kvalikrunden.

- Det var to jevne kamper sist gang vi spilte. Vi fikk et seint mål som sendte oss videre, sier Celtic-trener Brendan Rodgers til RTE.

Lagene spilte 0-0 på Celtic Park. På Lerkendal vant Celtic 0-1 etter en scoring av James Forrest tjue minutter før slutt.

- Her vil de være kompakte som i fjor, og vi må være tålmodige i den kampen. Det vil bli en tøff kamp for oss der borte, sier Celtic-treneren.

Saken fortsetter under bildet.

JEVN AFFÆRE: Rosenborg - Celtic ble en jevnspilt affære i fjor. Celtic-trener Brendan Rodgers tror det kommer til å bli jevnt i år også. Foto: Robert Parry / Pa Photos / NTB Scanpix
JEVN AFFÆRE: Rosenborg - Celtic ble en jevnspilt affære i fjor. Celtic-trener Brendan Rodgers tror det kommer til å bli jevnt i år også. Foto: Robert Parry / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Forsvarskrise

Celtic avanserte etter 6-0-seier sammenlagt mot armenske Alashkert FC.

Allerede førstkommende tirsdag møter de Rosenborg på Celtic Park i den første kampen.

Skottene hadde neppe klaget hvis den kampen ble spilt litt lenger fram i tid.

Midtstopper Jozo Simunovic ble nemlig utvist mot Alashkert, noe som gjør en ny midtstoppertrio desto tynnere.

- Det gir oss et problem, men det er alt det er for oss. Under hver oppkjøring har vi alltid et problem med midtstoppere, sier Rodgers til Express.

Mikael Lustig og Dedryck Boyata er også usikre før kampen, da de har vært på ferie etter VM. Marvin Compper og Nir Bitton sliter med skader, og er neppe klar til kampen mot Rosenborg.

For å gjøre det hele enda verre, måtte også Celtic-spiss Moussa Dembélé (22) gå av banen med en føling i hamstringen.

Saken fortsetter under bildet.

UTVIST: Jozo Simunovic (nummer fem) ble utvist for et høyt spark i mageregionen på en Alashkert-spiller. Foto: Robert Parry / Pa Photos / NTB Scanpix
UTVIST: Jozo Simunovic (nummer fem) ble utvist for et høyt spark i mageregionen på en Alashkert-spiller. Foto: Robert Parry / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Dommerskandale på Lerkendal

Rosenborg tok imot Valur med 0-1-tap i bagasjen fra kampen på Island.

Trønderne karret seg videre med 3-2-seier sammenlagt i en kamp med tre kontroversielle dommeravgjørelser.

Nicklas Bendtner sendte trønderne opp i føringen etter å ha fått straffespark etter en tvilsom handssituasjon. Kvarteret seinere økte Anders Trondsen.

Fem minutter før slutt fikk Valur straffe. Marius Lundemo headet ballen unna, men dommerteamet mente at midtbanespilleren hadde brukt hånda.

Nicklas Bendtner reddet derimot RBK-avansement fra straffemerket etter nok en tvilsom handssituasjon

Avgjørelsene til hoveddommer Stefan Apostolov skapte massive reaksjoner på sosiale medier.

- Hvis han som dømte på Lerkendal i kveld får dømme på høyere nivå enn Andeby mot Gåseby de neste åra, kan UEFAs dommerkomité offisielt legges ned, skrev Lars Tjærnås på Twitter.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen skrev:

- For et sirkus. For ei dømming. For en komedie. (...) Det er kanskje det verste jeg har sett av dømming, i kamper som ikke har vært fikset på forhånd. En parodi av en fotballkamp, og heldigvis får Rosenborg videre! skrev den tidligere Start-spilleren.

  • Celtic - Rosenborg spilles tirsdag klokka 20.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!