Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forsvarskrise i City

Manchester City-manager Josep Guardiola må sette sin lit til en midtbaneveteran i midtforsvaret når et fysisk Watford-lag kommer på besøk lørdag.

SLITER: Pep Guardiola har bare en ren midtstopper å velge til helga. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / NTB Scanpix
SLITER: Pep Guardiola har bare en ren midtstopper å velge til helga. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Sist helg tapte City overraskende borte mot Norwich, og tittelforsvarerne må raskt tilbake på vinnersporet om de skal ha sjanse til å henge med gullfavoritten Liverpool.

Kampprogrammet den kommende perioden er på papiret gunstig, men Guardiola har en stor utfordring. I midtforsvaret ser det meget tynt ut som følge av skader på førstevalgene Aymeric Laporte og John Stones.

Sistnevnte ble skadd i midtuken og er ute en måneds tid, mens Laporte ikke kommer i spill før over nyttår.

Ny forsvarssjef?

Nicolás Otamendi, som dummet seg ut fullstendig da Norwich scoret vinnermålet i 3-2-seieren, tar høyst sannsynlig den ene midtstopperplassen mot Watford. I onsdagens mesterligakamp mot Sjakhtar, som City vant 3-0, dannet han stopperduo med den defensive midtbanespilleren Fernandinho.

Det er slett ikke usikkert at den 34 år gamle brasilianeren blir å se i den rollen flere ganger framover.

- Vi har ikke så mange muligheter. Jeg tror han er den eneste jeg har. Det er andre spillere som kan spille i den posisjonen, men Fernandinho er en intelligent spiller, en utrolig fyr, sier Guardiola, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Han gjorde det bra i den første kampen han spilte (som midtstopper). Han har selvsagt mye erfaring og personlighet, og folk lytter til det han sier i garderoben. Det er viktig, fortsetter «Pep» om mannen som har vært en svært viktig brikke i City-laget de siste seks årene.

Tett program

Høyrebacken Kyle Walker er en annen kandidat til å steppe inn i midtforsvaret de kommende ukene. Uansett ser det ut til at Guardiola er kun én skade unna full forsvarskrise.

Et lyspunkt på venstrebacken er det at Benjamin Mendy onsdag fikk sine første minutter med fotball på nesten et halvår. Han tar trolig den plassen tilbake fra Oleksandr Zintsjenko i løpet av kort tid.

Watford ligger sist i Premier League, men viste fine takter da de slo tilbake mot Arsenal og berget 2-2 sist helg. Det er grunn til å tro at Enrique Sánchez' fysisk tøffe mannskap vil sette forsvaret til City på prøve.

De to påfølgende ukene skal City møte Preston (b, ligacup), Everton (b), Dinamo Zagreb (h, mesterliga) og Wolverhampton (h)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling