Forsvarskrise i United

Det er ikke bare moro å være sir Alex om dagen. Les siste nytt foran Premier League-åpningen!

Meld på ditt lag i Manager 2003!

Et revansjesugent Manchester United er klare til å gjenerobre den engelske fotballtronen. Men seongåpningen har ikke blitt helt som sir Alex Ferguson hadde håpet på.

Onsdag tapte laget 1-0 i Champions League-kvalifiseringen mot Zalaegerszegi i Budapest. Dagen etter fikk skotten en ny mann på lista over forsvarsspillere som ikke får med seg ligaåpningen mot West Bromwich: Wes Brown.

Fra før var Gary Neville, Rio Ferdinand og keeper Fabien Barthez ute. Både Brown og Neville må vente en stund, mens Fergie håper å ha med Ferdinand og Barthez når laget møter Chelsea på fredag.

David Beckham og Ryan Giggs har fortsatt stempelet «usikker» foran premieren, men alt tyder på at begge to er på banen når Premier League-ballen sparkes i gang kl. 16.00 norsk tid i morgen.

Men alt er ikke svart for Ferguson dagen før dagen:

United-bossen kan blant annet glede seg over å ha et spisspar i form. Ole Gunnar Solskjær var frisk, men manglet scoringen i onsdagens oppgjør. Ruud van Nistelrooy har notert seg for åtte mål på åtte oppkjøringskamper.

Nå er nederlenderen klar for å jage ligamål - og ligagull.

- Jeg er klar for en ny sesong og jeg vet vi har sjansen. Det er på tide å se framover, sier van Nistelrooy til United-magasinet.

Han som alle andre med adresse Old Trafford vil gjøre hva de kan for å unngå en reprise fra forrige sesong.

- Det gjorde fryktelig vondt. Det er bare å innse at det var vanskelig å takle. Etter å ha kjempet så hardt hele sesongen for å ta tittelen, var det et slag i ansiktet, sier van Nistelrooy.

I morgen starter revansjen.SISTE NYTT OM LAGENE:

BLACKBURN - SUNDERLAND

Lørdag kl. 16.00

 • Blackburn-kaptein Garry Flitcroft må følge premieren fra tribunen. Flitcroft er satt ut av en ankelskade. Matt Jansen er fortsatt ikke frisk etter bilulykken i sommer. Stig Inge Bjørnebye må vente en stund før han kan håpe på spill igjen. Nordmannen sliter med å bli bra etter øyeskaden han pådro seg på trening i april. Blackburn kan derimot glede seg over at Craig Short har blitt kvitt lårskaden. Short har stått over de to siste treningskampene. Skadd: Flitcroft, Jansen, Bjørnebye.
 • En presset Sunderland-manager Peter Reid er glad både Kevin Phillips og Claudio Reyna er friskmeldt til ligåpningen. Begge har vært usikre til det siste, men Sunderlands hjemmeside melder i dag at stjerneduoen er kampklare. Midtstopper Emerson Thome plages med en kneskade. Thomas Myhre har fått uheldig start på sin Sunderland-karriere og er høyst usikker på grunn av sin strekkskade. Mossingen sitter i beste fall på benken. Usikre: Thome, Myhre.

  CHARLTON - CHELSEA


  Lørdag kl. 16.00

 • Charlton-manager Alan Curbishley har et luksusproblem. Etter at spillerne hyppig beøkte leger og fysioterapeuter sist sesong kan han nå velge fra et nærmest skadefritt mannskap.
 • Graeme Le Saux er tvilsom for Chelsea. Veteranen kjemper om en plass på kanten med Mario Stanic og nykommer Enrique de Lucas. Et annet spørsmål for manager Claudio Ranieri er hvem han skal velge på topp sammen med Jimmy Floyd Hasselbaink. Sannsynligvis får Hasselbaink selskap av Gianfranco Zola. Eidur Gudjohnsen er tilbake i trening etter å ha slitt med skader og sykdom i oppkjøringen. Islendingen starter trolig på benken. Skadd: Terry. Usikker: Le Saux.

  EVERTON - TOTTENHAM


  Lørdag kl. 16.00

 • Everton-spiss Duncan Ferguson må trolig vente til godt ut i september før han er skadefri. Det kan åpne for en historisk ung Everton-debut for 16 år gamle Wayne Rooney - bare Joe Royle var yngre. Kanadieren Tomasz Radzinzki har ikke vist seg fra sin beste side i sommer og det kan bety at David Moyes satser på Rooney og Kevin Campbell på topp. Tre andre som får sin ligadebut for Everton i morgen: Keeper Richard Wright, kineseren Li Tie og brasilianeren Juliano Rodrigo. Skadd: Ferguson. Usikre: Joseph Yobo og Alessandro Pistone.
 • Tottenham må klare seg uten Christian Ziege, Steffen Freund, Gustavo Poyet og Ledley King på Goodison Park. Skadeforfulgte Darren Anderton er høyst tvilsom med en kneskade. Godt Spurs-nytt: Stephen Carr og Steffen Iversen er endelig klare etter skadene som ødela forrige sesong. Steffen kjemper med Sergei Rebrov om en plass ved siden av Teddy Sherigham på topp. Les Ferdinand har også så smått meldt seg på i spisskampen, men er i beste fall på benken mot Everton. Ferdinand spilte nylig sin første kamp på fem uker etter et brudd i foten. Trolig vinner amerikaneren Kasey Keller kampen om keeperplassen. Skadd: Ziege, Freund, Poyet, King. Usikker: Anderton.

  FULHAM - BOLTON


  Lørdag 16.00

 • Fulham må trolig klare seg uten Steve Finnan i ligaåpningen. I tillegg til en ankelskade har Irlands VM-spiller vært rammet av influensa de siste dagene. Martin Djetou (på lån fra Parma) er ute ytterligere en måned med kneskade. Midtbanespiller Lee Clark er nesten tilbake for fullt etter skaden som ødela siste halvdel av sist sesong. Spissen Barry Hayles tar med seg en tre kampers karantene fra forrige sesong inn i denne. Det betyr trolig at nykommeren Facundo Sava får sjansen i Fulham-angrepet. Forsvarsspiller Pierre Wome venter på arbeidstillatelse. Skadd: Finnan, Djetou. Usikker: Finnan. Karantene: Hayles. Uaktuell: Wome (ikke arbeidstillatelse).
 • Bolton-spissen Michael Ricketts ser ut til å ha ristet av seg lårskaden og er trolig med fra start. Danmarks VM-spiller Stig Tøfting er ute på grunn av en fotskade, mens Akin Bülent er på vei tilbake etter en kneoperasjon. Skadd: Tøfting, Bulent.

  LEEDS - MANCHESTER CITY


  Lørdag kl. 16.00

 • Rio Ferdinand er ferdig i Leeds, men det er ikke bare derfor forsvaret skaper hodebry for Terry Venables. Lagets nye kaptein Dominic Matteo har bare trent lett denne uka på grunn av en kneskade, mens Jonthan Woodgate fikk seg en smell i treningskampen mot Rangers. Begge midtstopperne er dermed usikre foran turen til Manchester. Usikre: Matteo, Woodgate.
 • Manchester City er hardt rammet av skader. Paulo Wanchope, Alf-Inge Håland og Nicky Weaver er alle langtidsskadd. Keeperveteran Peter Schmeichel er satt ut av en vond rygg. Shaun Goater scoret for reservelaget midt i uka og er aktuell igjen. Skadd: Wanchope, Håland, Weaver, Schmeichel, Tiatto.

  MANCHESTER UNITED - WEST BROMWICH


  Lørdag kl. 16.00

 • Manchester United starter kampen for å gjenerobre tronen med hjemmekamp mot nyopprykkede West Bromwich. En tilsynelatende grei oppgave i utgangspunktet, men skader på forsvarsspillere skaper uro i United-leiren. Rio Ferdinand, Wes Brown, Gary Neville og keeper Fabien Barthez får alle utsatt sesongdebuten. I tillegg må han Ferguson vente på grønt lys fra David Beckham og Ryan Giggs før han tar ut sesongens første ligaellever. Alt tyder imidlertid på at John O'Shea fortsetter i midtforsvaret sammen med Laurent Blanc. Skadd: Ferdinand, Brown, Neville, Barthez. Usikre: Beckham, Giggs.
 • West Bromcich må klare seg uten Adam Chambers i tre måneder etter at han pådro seg en kneskade i sesongoppkjøringen. Skadd: Chambers.

  SOUTHAMPTON - MIDDLESBROUGH


  Lørdag kl. 16.00

 • Marian Pahars er uaktuell til åpningskampen. Det samme er Ecuador-duoen Agustin Delgado og Kleber Chala. Begge to sliter med kneskader. Mark Draper har ankeltrøbbel. Tahar El Khalej mister sesongens tre første kamper etter sin hårreisende takling av Newcastles Kieron Dyer i siste seriekamp i mai. Skadd: Pahars, Delgado, Chala, Draper. Karantene: El Khalej.
 • Middlesbrough har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer. Da også Juninho skrev under ble optimismen skrudd opp ytterligere noen hakk, men gleden ble kortvarig. Brasilianeren pådro seg en kneskade og er trolig ute av spill i flere måneder. Men nykommerne Massimo Maccarone, George Boateng og Geremi er alle i startoppstillingen. Det er sannsynligvis også kroaten Alen Boksic, som er klar etter skade. Skadd: Juninho. Karantene: Franck Queudrue.

  ASTON VILLA - LIVERPOOL


  Søndag kl. 15.00

 • Aston Villa kan glede seg over at landslagsspissen Darius Vassell har meldt seg kampklar. Juan Pablo Angel derimot er fortsatt på skadelista. Skadd: Angel.
 • El-Hadji Diouf ser ut til å bli den eneste av Liverpools fem sommerkjøp som går inn i startoppstillingen mot Aston Villa. Finnen Jari Litmanen er Gerard Houlliers eneste skadebekymring. Jamie Carragher er med i troppen, men mangler kamptrening etter kneoperasjonen. Skadd: Litmanen.

  ARSENAL - BIRMINGHAM


  Søndag kl. 17.05

 • Arsenal må klare seg uten Robert Pires, Fredrik Ljungberg og Giovanni van Bronckhorst. Svensken satser på å være tilbake midt i neste måned. Patrick Vieira fikk seg en smell mot Liverpool sist helg, men er meldt kampklar. Nwankwo Kanu er ute med ankelskade. Skadd: Pires, Ljungberg, van Bronckhorst, Kanu.
 • Birminghams rekordkjøp Clinton Morrison blir neppe klar til kampen på Highbury. Usikker: Morrison. Karantene: Paul Devlin, Robbie Savage.

  NEWCASTLE - WEST HAM


  Mandag kl. 21.00

 • Gary Speed sa tidligere i uka at han håpet å rekke mandagens kamp. Craig Bellamy er en mann som definitivt ikke rekker West Ham-kampen. Clarence Acuna mistet UEFA-cupkvalifiseringen. Skadd: Bellamy. Usikre: Speed, Acuna.
 • West Ham må klare seg uten Paolo di Canio og Steve Lomas. Skadd: Di Canio, Lomas.Meld på ditt lag i Manager 2003!
REKORDKJØP: Men i morgen må Rio Ferdinand se ligaåpningen fra tribunen. Foto: SCANPIX/REUTERS
<B>FRA START: El-Hadji Diouf spiller etter all sannsynlighet fra start på søndag. Foto: SCANPIX/REUTERS