Forsvarskrisen forverret

Etter måneder med smerter er Erik Hagen (34) tvunget til å legge seg under kniven.

SKADD: VIFs Erik Hagen må under kniven og kan være ute i lang tid for Oslo-klubben. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SKADD: VIFs Erik Hagen må under kniven og kan være ute i lang tid for Oslo-klubben. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet.no): - Panzer har rusta, konkluderte talsmann i Klanen, Espen Knutsen, etter tapet for greske PAOK.

- Det er grunner til at jeg ikke presterer som vanlig, kontret en ordknapp og fortvilet Erik «Panzer» Hagen til Dagbladet.

Deretter kom manager Martin Andresen med forklaringen:

- Erik Hagen må opereres. Han kan være ute i noen måneder. Hofteskaden hans har gradvis blitt verre og verre. Det knyter seg, og det har vært vondt for ham å snu seg ute på banen. Nå orket han ikke mer, sier Andresen til Dagbladet.

Andresen som stopper
Mot PAOK var det nok en gang i forsvaret det sviktet. To enkle scoringer imot før pause gjør sjansene for Vålerenga-avansement i Europaligaen minimale, foran returoppgjøret i heksegryta i Tessaloniki om ei uke.

Først satte brasilianske Lino Alves Maciel elegant inn et frispark fra 25 meters hold, før Zlatan Muslimovic rundlurte Hagen på venstrekanten og doblet ledelsen. Jarl-André Storbæk reduserte for vertene rett før pause.

Etter 59 minutters spill hadde Hagen fått nok. Da tok manageren tok selv på seg jobben som midtstopper.

Jobber på spreng
Det kan meget vel bli løsningen i oppgjøret mot Strømsgodset til helga også for et skaderammet Vålerenga:

André Muri er ute med skade, Freddy dos Santos har fått konstatert hjertetrøbbel og Jarl-André Storbæk er ute med karantene.

- Det blir vel Andreas Nordvik (på utlån fra Rosenborg) og meg som midtstoppere. Juan Fuenmayor må nok over på venstrebacken, sukker Andresen.

Den prekære skadesituasjonen gjør også at sportsdirektør Truls Haakonsen jobber for harde livet med å forsterke stallen.

- Vi har for få midtstoppere. Etter at vi mistet Freddy (dos Santos) er vi kjørt til beinet på backplass også. Vi må inn én — kanskje to — nye spillere innen kort tid, sier Haakonsen til Dagbladet.