- Forsvarsrekka går på en gammel 40-tallsfinte

Nannskog etterlyser de rette hodene.

ULLEVÅL (Dagbladet.no): Før EM-pausen holdt Stabæk stø kurs mot Tippeliga-gull. På det meste hadde serielederen seks poengs klaring til resten av Tippeligaen.

Etter hjemmetap mot Tromsø, og gårsdagens bortetap mot Vålerenga er det kun to poeng som skiller ned til serietoer Fredrikstad. Deretter følger Lyn på bronseplass, med 20 poeng.

• Se den oppdaterte tabellen her!


Daniel Nannskog frykter Stabæk «ikke har de rette hodene for øyeblikket».

- Det krever en viss karakter å holde på en serieledelse, og den har vi kanskje ikke nå. Det nytter ikke å klappe seg på brystet, man må yte enda mer. Vi har kvalitet, men ikke rett innstilling, sier Nannskog.

- Gammel 40-tallsfinte

Under gårsdagens kamp mot VIF var svensken frustert, fordi Stabæk slapp motstanderne lett til, og fordi han selv fikk lite å jobbe med.

- Det var jobbigt med mye løping, og lite ballkontakt. Samtidig holder det ikke å gi Vålerenga ledelsen etter seks minutter. Finten Zajic drar er ei gammel 40-tallsfinte, men det ser ut som hele forsvarsrekka går på den. Når de i tillegg får ei scoring rett før pause mister vi all futt og energi, sier Nannskog.

40-TALLSNOSTALGI: Bojan Zajics skuddfinte var fin, den, men Daniel Nannskog synes Vålerenga-spissen fikk det for lett mot Stabæk i går. Andrefinta som satte Jon Knudsen ut av spill var utvilsomt 00-talls. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
40-TALLSNOSTALGI: Bojan Zajics skuddfinte var fin, den, men Daniel Nannskog synes Vålerenga-spissen fikk det for lett mot Stabæk i går. Andrefinta som satte Jon Knudsen ut av spill var utvilsomt 00-talls. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Overfor Dagbladet og andre medier har spissen vært klar på at Stabæk trenger forsterkninger når overgangsvinduet åpner 1.august.

Synes synd på treneren

Etter tapet i går syntes han synd på sin egen trener.


- Jeg synes synd i Janne (Jan Jönsson, journ.anm), som er nødt til å bytte inn en halvskadet Annan for en skadet Henning Hauger. Det er tungt når det blir sånn, sier Nannskog, som understreker at seriegullet ikke er tapt selv om Stabæk har gått på et par smeller i det siste.

- Det er ingen vits i å male fanden på veggen på grunn av dette. Det er nok av tid igjen til å brette opp ermene, og kanskje teipe noen hår på brystet, smiler Nannskog.

Neste runde venter Viking hjemme. Jan Jönsson er glad for at han har ei treningsuke med spillerne før oppgjøret på Nadderud.


- Rytmen var borte mot Vålerenga, og vi slipper motstanderne lettere til enn vi har pleid å gjøre. Nå har vi heldigvis ei treningsuke på oss for å rette opp defensivt. Offensivt har vi det i oss, sier Jönsson til Dagbladet.no.

- Forsvarsrekka går på en gammel 40-tallsfinte
BYTTET INN, VIST UT: Anthony Annan ble sendt i dusjen etter å ha langet ut etter Lars Iver Strand, men burde uansett ikke ha behøvd å spilt, halvskadet som han er, mener Daniel Nannskog.
MER STAKE? Daniel Nannskog mener Stabæk kanskje mangler den rette innstillingen til å ta gullet.