Forsvarsrot for håndballgutta

De norske håndballgutta var høyt oppe etter gårsdagens sterke sjumålsseier mot Danmark. Men i dag ble det bare 31-31 mot Ungarn.

Dermed klarte ikke Gunnar Pettersens mannskap å følge opp torsdagens imponerende seier (35-28) i Århus.

Ved pause ledet Ungarn 16-15. Foran 1250 tilskuere ble Post Schwerin-spilleren Frank Løke norsk toppscorer med ni mål. Han var også banens beste.

På det meste ledet Norge med tre mål (30-27), men også Ungarn var i ledelsen. Forsvarsspillet var på langt nær så godt som mot Danmark. Ungarn fikk lage mange mål fra strek.

- Vi startet bra og kom noen mål foran. Så stoppet det litt opp forsvarsmessig. Det var problemet i dag, sa Gunnar Pettersen til NTB etter kampen.

Gode i angrep

Han er rask med å trekke fram det positive.

- Vi er fortsatt gode angrepsmessig. Vi skaper mange sjanser og er flinke til å sette de klare sjansene, som vi har slitt med tidligere. Frank Løke er veldig god på strek, og André Jørgensen kommer inn og gjør en bra figur, sa Pettersen.

- Problemet er at vi gjør for mange feil forsvarsmessig. Når det er sagt, er jo kravene relativt tøffe. Vi spiller mot en OL-klar nasjon, og OL har ikke vi vært i nærheten av siden '72. Så vi må se det i forhold til det, sa landslagssjefen.

Målvaktene Steinar Ege og Sindre Walstad hadde i likhet med forsvaret ingen god dag. Etablerte spillere som Jan Thomas Lauritzen og Kristian Kjelling slet uventet mye mot et lag som burde være overkommelig.

To kamper til

Håndballgutta skal spille to kamper til i firenasjonersturneringen. Nederland er motstander i Elverum lørdag, mens det blir ny kamp mot Danmark søndag. Den kampen spilles i Skedsmohallen.

Kampene er viktige for trener Gunnar Pettersen. Dette er den eneste samlingen hvor alle spillerne er tilgjengelige før pre-VM-kvalifiseringskampene mot Færøyene og Romania på nyåret.

(NTB)

Glenn Solberg (2) i aksjon mot ungarske spillere i firenasjonersturneringen i Totenhallen på Lena i kveld.