FORTSATT UBESEIRET: Ole Gunnar Solskjær og Mancheter United gjorde det vanskelig for seg selv hjemme mot Burnley. De utliknet på overtid og sikret ett poeng. Og som eneste ubeseirede Premier League.manager i januar blir Ole Gunnar Solskjær månedens manager i januar. I første forsøk! Foto: REUTERS/Phil Noble
FORTSATT UBESEIRET: Ole Gunnar Solskjær og Mancheter United gjorde det vanskelig for seg selv hjemme mot Burnley. De utliknet på overtid og sikret ett poeng. Og som eneste ubeseirede Premier League.manager i januar blir Ole Gunnar Solskjær månedens manager i januar. I første forsøk! Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Månedens manager i første forsøk

Forsvarsspillet til tross, januar tilhører Ole Gunnar Solskjær

Når januar blir februar skal månedens manager kåres for sjette gang denne Premier League-sesongen. Vinneren blir Ole Gunnar Solskjær.

  • Manchester United-Burnley 2–2 (0–0)

SOM OM HAN ikke alltid har vært stolt av det han klarte å få til med Ole Gunnar Solskjær i løpet av sin tid på Old Trafford, vil Sir Alex Ferguson bli enda stoltere når hans norske protesjé om få dager vinner utmerkelsen han selv har mottatt tolv ganger mer enn noen annen manager i Premier League.

Månedens manager for januar 2019 er nødt til å bli Ole Gunnar Solskjær.

Etter Manchester Citys tap i Newcastle kan det ikke bli noen annen.

MED ÅTTE SEIRER og en uavgjort kamp siden 22. desember blir Ole Gunnar Solskjær stadig mer historisk, legendarisk og beundret i England og over hele den fotballspillende verden. Med den ubeseirede rekka i januar – Newcastle (2-0, B), Reading (2-0, H), Tottenham (1-0, B), Brighton (2-1, H), Arsenal (3-1, B) og Burnley (2-2, H) – er Manchester Uniteds norske manager den eneste manageren uten tap i Premier League.

Han arvet et vrak, fikk det på kjøl igjen og fikk laget til å vise god gammel United-klasse da de snudde 0–2 til 2–2 mot Burnley på overtid.

Nå har også Ole Gunnar Solskjær vunnet poeng i Fergietime.

Da, selv om det i utgangspunktet ikke er veldig mye trøst i 2–2 mot Burnley på Old Trafford, er enda en brikke på plass.

THE BOSS, SLIK Ole Gunnar Solskjær fortsatt velger å omtale Sir Alex Ferguson, var den første manageren som mottok Premier League-utmerkelsen Manager of the Month tilbake i august 1993. Fram til han takket for seg etter 2012/2013-sesongen hadde han blitt kåret 27 ganger.

Ingen er selvfølgelig i nærheten av det, Arsène Wenger er på andreplass med 15.

På tredje finner du David Moyes med ti.

PEP GUARDIOLA, DEN eneste manageren i PL-historien som har vunnet utmerkelsen fire måneder på rad (september-desember 2017), var Ole Gunnars Solskjærs eneste konkurrent fram til City klønet det til for seg selv på St. James' Park. Før runde 24, etter Liverpool (H), Rotherham (H), Burton (H), Wolverhampton (H), Huddersfield (B), Burton (B), Burnley (H), var også Guardiola ubeseiret i januar. Den rekka gikk i vasken med 1–2. Og selv om City har spilt to kamper mer enn United og har målforskjellen 31–3 i årets første måned, er det ikke mulig å se hvordan juryen skal komme utenom Ole Gunnar Solskjær.

Selv om Guardiola hadde klart uavgjort i Newcastle er jeg rimelig sikker på at Manchester Uniteds Uniteds to store London-triumfer på Wembley og Emirates, på toppen av nyhetens interesse, ville tippet det hele i Ole Gunnar Solskjærs favør.

FOTBALLEKSPERTER MED HJELP av en onlineavstemning med ti prosent innflytelse vil juble over å kunne velge Manchester Uniteds norske manager i første forsøk. Jeg mener, har du hørt en eneste ekspert være kritisk eller uttrykke tvil ut over det innledningsvis lette kampprogrammet? Men Cardiff (B), Huddersfield (H) og Bournemouth (H) ble spilt i desember – måneden Jürgen Klopp var den beste – i januar har Ole Gunnar Solskjær slått Newcastle, Tottenham og Arsenal borte.

Da ødelegger ikke 2–2 hjemme mot Burnley veldig mye.

Hadde noen sagt ubeseiret etter ni kamper da Manchester United tok avspark i Cardiff to dager før jul, tror jeg de fleste ville ristet på hodet.

NÅR DET ER sagt, og dette handler om framtida og Ole Gunnar Solskjærs mulighet til å skaffe seg fast jobb. Manchester Uniteds forsvarsspill holder ikke vann.

Ikke egentlig.

DU SÅ DET mot Huddersfield, du så det mot Bournemouth, du så det mot Brighton og du så det igjen i denne kampen mot Burnley. Forsvarsproblemene Ole Gunnar Solskjær arvet etter José Mourinho er mer alvorlig enn som så. Og de lar seg ikke reparere med entusiasme, smil og en iboende forståelse av hva Manchester United er og står for som klubb, det er ikke så enkelt.

Manchester United trenger en midtstopper eller to.

Minst.