Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm med nytt gull

Forsvarte VM-gullet: - Han er rå!

Løp inn til tida 47,42.

SPORTSNYHETENE: Karsten Warholm tok sitt andre VM-gull på rad i distansen 400 meter hekk. Video: NRK. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

OSLO/DOHA(Dagbladet): - Han er rå! Det var ordene fra Warholms trener Leif Olav Alnes til NRK like etter at VM-gullet var sikret.

Karsten Warholm var på forhånd en av de tre store favorittene i finalen i 400 meter hekk.

Det var forventet at Rai Benjamin og Abderrahaman Samba skulle gi sunnmøringen hard kamp om å forsvare VM-gullet, men Warholm sto i mot presset og sikret seg sitt andre strake VM-gull etter å ha løpt inn til tida 47,42.

I pressesonen etterpå ble han bedt om å sammenligne de to VM-gullene.

- Begge gullmedaljene er viktige, men på forskjellige måter. Å ta et VM-gull som 21-åring var en måte å få oppmerksomhet og til å få tid til å bli den beste jeg kan bli. Nå står jeg her og har forsvart det gullet, sier Karsten Warholm i pressesonen, før han fortsetter:

- Det hele er en prosess, men «det neste er det beste», så jeg må si at akkurat nå smaker dette enda bedre. Jeg klarte å takle presset.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Han forteller at det ikke bare har vært en enkel vei fra gullet han tok i 2017 til at han nå skulle forsvare det i kveld.

- Det å forsvare dette er det største. Nå føler jeg at jeg går inn i historieboka som en som faktisk gjorde det. Jeg tror ingen trodde på dette i fjor, men nå står vi her med enda et gull. Det føles helt sinnssykt, fortsetter sunnmøringen, som også forteller at fjoråret på mange måter ble en vekker for ham.

- Det tror jeg absolutt. Vi har vært i en prosess, tatt stegene og jeg har verdens beste trener og regime. Vi har kost oss, trent masse og brukt tida vår godt. Det er hardt arbeid hver eneste dag, påpeker den ferske verdensmesteren.

Fikk beroligende ord

Warholm var nervøs før løpet og visste at han hadde et stort press på seg. Trenerens ord før løpet var med å roe ham ned.

- Jeg hadde hjertet i halsen før løpet. Jeg måtte grave dypere enn jeg har gjort tidligere. Jeg sa helt seriøst til Leif før løpet at «hvis hjertet mitt stopper nå, vil jeg at du skal vite at jeg var lykkelig da det skjedde.» Jeg var så sliten. Jeg jobbet med å ha fokus på oppløpet. Det var så sykt, sa han til NRK like etter målgang.

I pressesonen utyper Warholm at han ikke rakk å bli stressa da Rai Benjamin nærmet seg på oppløpet.

- Jeg tenker ikke for mye underveis i løp, så det er ikke lett for meg å svare på det. Jeg må få litt avstand først. Men jeg tenker veldig sjelden at «dette går til helvete». Hvorfor skal jeg gjøre det? Jeg tenkte at dette gikk rimelig ok, sier Warholm.

- Ikke iskald

Foran løpet var Warholm tydelig gira, og forsøkte å få med seg publikum på entusiastisk vis. Han forsikrer at han til en viss grad hadde kontroll på følelsene, og ikke lot dem ta overhånd.

- Jeg er ikke iskald. Det skal jeg ikke skryte på meg. Men jeg kontrollerte nervene bra, og det er nok noe av det Leif og jeg er best på. Jeg skal ikke ha på meg at jeg var helt rolig, for jeg var i en annen verden. Men uansett så funka det, sier Karsten Warholm.

Den ferske verdensmesteren dropper nå 400 meter, som forventet. Han sier seg fornøyd med VM-gullet han tok i kveld.

- Det er lite som topper det her. 400 meter var bare noe som kunne skje hvis det skjedde noe på hekken. Jeg føler vi kan si oss fornøyd med det her, sier Warholm til Dagbladet.

Ingen toppfart

Det var på forhånd forventet at verdensrekorden, som er på 46.78 fra 1992, kunne komme til å bli slettet. Tidligere i år leverte Warholm 46,92, noe som var tidenes nest raskeste tid. Dette er også første gangen i historien at tre utøvere i finalen på distansen tidligere har løpt under 47 blank.

Derfor var det store forventninger rundt rekordjakten.

Men den var de aldri i nærheten av å tukte.

Warholm løp fra bane fire og føyk ut fra startblokkene. Han hadde den beste starten, og lå bra an ut på oppløpet. Rai Benjamin så en liten stund ut til å nærme seg, men ble nummer to.

- Jeg er fornøyd. Det har vært tøft, så jeg er fornøyd med å ta min første medalje. Opplevelsen rundt det hele har vært veldig fint. Jeg er ny, men nå vet jeg hva jeg kan forvente, sier sølvvinneren til NRK.

- Nå er det bare verdensrekord og olympisk rekord som gjenstår, sa NRK-kommentator Jann Post da Warholm krysset målstreken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling