ANONYM: Steve Finnan (t.v.) var aldri en spiller som stjal overskriftene. Nå har han brutt all kontakt med sitt gamle miljø. Her fra en kamp i 2005, sammen med Jamie Carragher og Peter Crouch. Foto: Paul Ellis / AP / NTB Scanpix
ANONYM: Steve Finnan (t.v.) var aldri en spiller som stjal overskriftene. Nå har han brutt all kontakt med sitt gamle miljø. Her fra en kamp i 2005, sammen med Jamie Carragher og Peter Crouch. Foto: Paul Ellis / AP / NTB ScanpixVis mer

Forsvunnet Liverpool-helt funnet i London: - Jeg tror han er ganske fornøyd

Lever stille liv.

(Dagbladet): I anledning tiårsjubileet for Liverpools vanvittige Champions League-triumf mot AC Milan, er det planlagt en markering for samtlige av de røde heltene. Men én spiller har vært umulig å få tak på:

Høyreback Steve Finnan, som startet kampen mot italienerne i Istanbul, har ikke arrangørene klart å spore opp.

- Ingen klarer å finne Steve Finnan, skrev Liverpool Echo onsdag, under overskriften «Savnet: Kan du hjelpe til med å finne Liverpools Champions League-vinner fra finalen i Istanbul?». 

- Hvis du ser Finnan noe sted, ikke vær redd for å si fra til ham at han er velkommen til Liverpool mandag kveld, het det videre.

I London Onsdag kveld, på fotballpodcasten Off the Ball, ble mysteriet om Irlands gamle landslagsback tilsynelatende oppklart.

- Jeg sjekket litt i dag. Steve Finnan er i London. Der nyter han livet utenfor rampelyset, uten å ønske noen form for berømmelse etter karrieren, ikke noe mediearbeid eller noe sånt. Jeg tror han er ganske fornøyd med å ha det sånn, sier reporteren i Irish Independent, Dan McDonnell.

En ny generasjon Fotballjournalisten sier han husker at Finnan også under karrieren var en spiller som unngikk offentligheten. McDonnell refererer til at han husker at Finnan kom tilbake på landslaget da Giovanni Trapattoni ble sjef, og at han da stoppet i intervjusonen etter en kamp mot Portugal - ellers var det minimalt med sitater å få.

- Han var aldri en som søkte berømmelse. Jeg husker ikke at han deltok i sponsoraktiviteter i Liverpool-tida heller. Han ønsket ikke publisitet, påpeker McDonnell, som mener at Finnan må respekteres for sitt valg.

- Det er ingen automatikk i at en spiller blir en medieaktør etter karrieren. Kanskje blir også det mer vanlig at de trekker seg tilbake. Hvis du ser på (det irske) laget fra VM i Italia 1990, så ser du at mange av dem er gått tilbake til arbeid, eller gjort forskjellige ting etter karrieren. Men dagens generasjon kan bare legge opp, og trekke seg tilbake - uten press, sier journalisten, og påpeker at Finnan trolig tjente godt med penger på sine år i irsk, engelsk og spansk toppfotball.