Peng Shuai

Forsvunnet stjerne: - E-post bekymrer

En ny e-post vekker oppsikt i sagaen om Peng Shuai (35). - Bekymrer meg, sier direktør i Women's Tennis Association.

VEKKER OPPSIKT Det har nå gått over to uker siden Kinas tennis-ess Peng Shuai kom med anklager mot en politiker i Kina. Siden har ingen hørt fra henne. Foto: Greg Wood / AFP / NTB.
VEKKER OPPSIKT Det har nå gått over to uker siden Kinas tennis-ess Peng Shuai kom med anklager mot en politiker i Kina. Siden har ingen hørt fra henne. Foto: Greg Wood / AFP / NTB. Vis mer
Publisert

Den kinesiske tennisstjerna Peng Shuai har vært sporløst forsvunnet siden hun skal ha lagt ut overgrepsanklager mot en kinesisk topp-politiker på sosiale medier tidligere denne måneden.

Innlegget ble raskt slettet og siden har ingen hørt fra henne.

Onsdag ettermiddag hevdet statstilknyttede medier i Kina at Shuai skal ha sendt en oppklarende e-post til direktøren i Women's Tennis Association (WTA), Steve Simon.

I mailen står det at Shuai er hjemme, har det fint og slettes ikke er savnet. Det står også at det som står i media, inkludert overgrepsanklagene hun skal ha kommet med, ikke er sanne.

Den samme mailen skaper nå bekymring.

- Bekymrer meg

Simon bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at han har mottatt en mail, men sier samtidig at han tviler på troverdigheten til den.

- Dagens uttalelse fra kinesiske statsmedier om Peng Shuai bekymrer meg ytterligere om hennes trygghet, heter det i pressemeldingen.

- Det er vanskelig for meg å tro på at det virkelig er Peng Shuai som har skrevet denne mailen vi mottok som hevder å ha vært fra henne, står det videre.

BEKYMRET: Steve Simon er bekymret for Peng Shuai. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB.
BEKYMRET: Steve Simon er bekymret for Peng Shuai. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB. Vis mer

Simon avslører også at han har prøvd å komme i kontakt med Shuai selv ved flere anledninger, uten hell.

Han avslutter pressemeldingen med en oppfordring:

- Peng Shuai må få lov til å prate fritt, uten tvang eller trusler fra noen. Hennes anklager om seksuelt overgrep må respekteres og etterforskes med full åpenhet, og uten sensur.

- I sjokk

Det er mange som ønsker å vite hva som har skjedd. På Twitter har hashtagen #WhereIsPengShuai gått viralt, og nå har to av sportens største stjerner uttrykt bekymring for kineseren.

I et Twitter-innlegg har Naomi Osaka delt hashtagen, samt et bilde av Shuai og et notat der hun skriver:

- Jeg har nylig blitt fortalt om en tennisspiller som har forsvunnet, kort tid etter at hun avslørte at hun har blitt seksuelt misbrukt. Sensur er aldri OK. Jeg håper Peng Shuai og hennes familie er trygge og OK. Jeg er i sjokk over den nåværende situasjonen og sender min kjærlighet.

Verdensener Novak Djokovic pratet på en pressekonferanse tirsdag, og ble spurt om forsvinningen.

- Jeg hørte om det for ei uke siden. Det er sjokkerende at hun er borte. Jeg håper hun blir funnet, og at hun har det bra. Det er forferdelig, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer