SAMBAHÅNDBALL: Camilla Herrem scoret et par fine trick-mål mot Island. Det aller flotteste etter en flyver-pasning fra Byåsen-venninne Ida Alstad. 
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
SAMBAHÅNDBALL: Camilla Herrem scoret et par fine trick-mål mot Island. Det aller flotteste etter en flyver-pasning fra Byåsen-venninne Ida Alstad. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Fortalte Camilla det? Det er jo hemmelig

Herrem avslører Alstads flyver-signal.

SANTOS (Dagbladet): 27-14.

Norge hadde aldri problemer med Island, og toppet oppvisningen med en flyverscoring etter pasning fra Ida Alstad og trickskudd fra Camilla Herrem.

Og Byåsen-venninnene hadde planlagt scoringen som ga Norge ledelsen 8-2.

- Jeg og Ida hadde avtalt at flyveren skulle komme. Da jeg fikk ballen hadde jeg litt dårlig tyngdepunkt, sånn at jeg nesten var mer nede på bakken. Så så jeg at keeperen løftet beinet, og tenkte at jeg kunne prøve å tricke den inn. Heldigvis gikk det, og det var veldig, veldig gøy.

For å signalisere at pasningen kommer, gir Alstad et hemmelig signal til Herrem. Det vil si - det var hemmelig inntil Herrem røper følgende:

- Når vi kommer opp i angrep, drar Ida i skjorta si. Det betyr flyver, sier Herrem til Dagbladet og trekker seg i siden av landslagsdrakta.

GOD KAMP: Ida Alstad i arbeid i det norske forsvaret mot Island. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
GOD KAMP: Ida Alstad i arbeid i det norske forsvaret mot Island. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Så om TV-seerne ser Ida Alstad dra seg i trøya, er det bare å se etter deg et sted i lufta?

- Ja, da er det bare å følge med, sier Herrem med et bredt glis.

Men Ida Alstad er slett ikke så fornøyd med at lagvenninna røper det avtalte tegnet.

- Fortalte hun det? Det skal jo være hemmelig, sier hun.

- For dette bør ikke motstanderene vite?

- Nei, men vi prøver å skjule signalet. Vi trenger ikke å vise det så godt at det synes. Vi kjører itj den, nei, sier trønderen og vifter med armene som en fugl.

- Hver dag på trening Og scoringen er ikke et resultat av plutselige innfall, men langvarig og nøye innøving.

- Vi kjører den minst én gang på trening hver dag. Det handler mye om å føle seg hjemme på banen og prestere det man gjør på trening hver dag. Ikke bli stresset, ha is i magen og tørre å prøve på det her. De flyverne med Camilla er like bra sjanser som at jeg skyter fra ni meter.

Og det gjør jo ingenting å levere litt sambahåndball når man spiller VM i Brasil.

- Det er artig å showe litt. Og det er jo ikke noe problem det, når du har Camilla der som flyr og synes det er morsommere å skru enn å skyte vanlig. Jeg er ikke nervøs for å avtale sånt med Camilla, sier Ida Alstad.

Allstad spilte en meget solid kamp. Defensivt gjorde hun en god jobb, og selv om bare tre av sju skudd gikk inn, var hun nest sist på mange av Norges mål. Blant annet mange innspill til Marit Malm Frafjord på streken.

- Det var godt å føle at jeg fant Marit igjen i dag. Jeg synes at det er lett å finne henne.

• Herrems trickmål kan ses på nettsidene til TV 2 Sporten.