- Fortalte ham bare hvor elendig han var

Sir Alex sendt på tribunen da Anelka senket United.

(Dagbladet.no): Bolton - Manchester United 1-0

Uten Ronaldo, Rooney og Scholes skjøt United med løskrutt mot Bolton i ettermiddag. Vertskapet i hvitt kriget i samfulle 90 minutter og tok tre overraskende, men ikke ufortjente poeng på Reebook Stadium.

Sir Alex Ferguson ble sendt på tribunen i pausen etter munnhuggeri med dommer Mark Clattenburg.

- Jeg fortalte ham bare hvor elendig han var i første omgang, og det finnes dommere som ikke liker det. De liker ikke å høre sannheten, freste Ferguson ifølge Sportinglife.

- Jeg vet at Bolton kjemper for livet i bunnen, men jeg ønsket bare litt beskyttelse fra dommeren. Det var frispark etter frispark etter frispark, fortsatte United-sjefen.

Bolton-manager Gary Megson var ikke uventet uenig med sin kollega.

- Du får meg aldri til å kritisere laget mitt for at de kriger, det er sånn det må være. Jeg skal klage den dagen de uikke gjør det, sa Megson etter kampen.

Og det var krigingen og arbeidsinnsatsen som  la grunnlaget for bragden.

MATCHVINNER: Nicolas Anelka scoret kampens  eneste mål og påførte United et overraskende tap. Foto: Jon Super/AP
MATCHVINNER: Nicolas Anelka scoret kampens eneste mål og påførte United et overraskende tap. Foto: Jon Super/AP Vis merVendte oppå en femøring

Elleve minutter var spilt da Ivan Campo chippet ballen inn i feltet. Pique bommet totalt da han gikk opp for å heade og ballen landet i føttene på Anelka.

På seks meter vendte franskmannen opp på en femøring og banket inn ledelsen til Bolton.

United sleit med å spille seg fram til klare målsjanser mot et hardtarbeidende Bolton. Hvittrøyene fikk kampen inn i sitt spor, kriget og presset tøft over hele banen og ser ut til å ha funnet tilbake til formelen som ga så mange poeng under Sam Allardyce.

Owen Hargreaves kom nærmest for United sju minutter før pause. Tevez la fint ut til midtbaneankeret, men skuddet gikk høyt over mål.

Gigantsjanse for Tevez

United flyttet laget høyere i banen etter pause, og fikk etterhvert fler og fler frispark i gode posisjoner.

Jussi Jäskelainen måtte ta fram keeper-arbeid fra øverste hylle da Owen Hargreaves sendte en kanonkule over muren og på full fart mot krysset etter en drøy times spill.

- Fortalte ham bare hvor elendig han var

Nærmest kom allikevel Carlos Tevez.

Som neppe vil sove godt i natt.

Innlegget fra Giggs var optimalt og den lille argentineren løp seg glimrende fri på første stolpe. Tevez kunne bare bredside inn sitt femte Premier League-mål, men ballen skled av foten og gikk utenfor fra en meters hold.

De siste ti minuttene ble en kanonade mot Jäskelainen i Bolton-målet, men United kom aldri nærmere enn Tevez\' gigant-sjanse.

I London vant Arsenal 2-0 mot Wigan og er dermed tre poeng foran United med en kamp mindre spilt.

- I dag fortjente vi ikke å vinne, men vi har mange fantastiske spillere og jeg er sikker på at vi slår tilbake, sa United-manager Ferguson etter kampen.

NB: Daniel Braaten var verken på banen eller på benken for Bolton.

<B>SINT:</B> Sir Alex Ferguson skjelte ut dommeren i pausen og ble sendt på tribunen.
<B>OG DA ENDER MAN HER:</B> Ferguson kommuniserte med benken ved hjelp av telefon.
<B>BOM, BOM, BOM:</B> Carlso Tevez burde sikret United et poeng mot Bolton, men bommet på mirakuløst vis fra en meters hold.