Ada Hegerberg og Henrik Kristoffersen sliter på landslagstreningene

Fortell sannheten fort!

Hvordan behandle de landslagsstjernene som selv har vansker med å behandle de rundt seg i treningsgruppa?

ABSOLUTT NORSK: Ada Hegerberg feirer en av sine Lyon-triumfer med norsk flagg. Det minner oss om å se ekstra etter hvordan den sensasjonelle konflikten med landslaget kunne vært unngått. Bare vi hadde vært ærlige nok med alle. FOTO: REUTERS/Lisi Niesner/File Photo
ABSOLUTT NORSK: Ada Hegerberg feirer en av sine Lyon-triumfer med norsk flagg. Det minner oss om å se ekstra etter hvordan den sensasjonelle konflikten med landslaget kunne vært unngått. Bare vi hadde vært ærlige nok med alle. FOTO: REUTERS/Lisi Niesner/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIDT i tidenes suksess har norsk toppidrett fått to saker som utfordrer vår vante måte å tenke på når det gjelder det å skape sportslig framgang. Ada Hegerbergs nei til landslaget og Henrik Kristoffersens brudd med treningsgruppa til alpinistene har klare likheter.

Begge har etter ekstrem egeninnsats nådd verdenseliten i sporten sin og begge har vært misfornøyde med de rammene og det treningsopplegget som de norske landslagene tilbyr.

I tillegg har de to underveis slitt med å få fortalt hva som egentlig er så galt med det sportslige tilbudet fra to landslag som ellers har levert sterke resultater. Den røffe, personlige kritikken har fått de andre landslagsutøverne til å vende seg mot stjernene. Det har gjort at begge har tapt hos hjemmepublikummet.

Uten at det tilsynelatende har betydd så mye for dem selv.

MEN for norsk toppidrett er disse konfliktene viktige. Litt for å stille best mulige landslag her og nå, men mest for å sikre at vi fortsatt har en eliteidrett som jager resultater ut fra forståelsen av at det også på resultatlista lønner seg å se utøverne som hele mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer