Ny krise i Brann

Fortida redder ikke Branns trener

Vålerenga har øynene på Europa 2021. Brann har lukket øynene lenge nok og trenger ny trener.

DETTER ER BRANN 2020: Brann-keeper Håkon Opdal på ryggen etter Vålerengas og Bård Finnes andre straffespark til 2-1 og seier i Bergen. Brann var gode i 20 minutter. Etter det var de ingenting. Det betyr at de var dårlige i 70 minutter. Sjansen er stor for at Lars Arne Nilse ikke trener laget til neste kamp. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
DETTER ER BRANN 2020: Brann-keeper Håkon Opdal på ryggen etter Vålerengas og Bård Finnes andre straffespark til 2-1 og seier i Bergen. Brann var gode i 20 minutter. Etter det var de ingenting. Det betyr at de var dårlige i 70 minutter. Sjansen er stor for at Lars Arne Nilse ikke trener laget til neste kamp. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Brann-Vålerenga 1-2 (1-1)

VÅLERENGA VINNER I Bergen, Dag-Eilev Fagermo tar tilbake tredjeplassen han er frekk nok til ha som uttalt mål, men ingen snakker om det den første helga i august. Når det er krise i Brann, er det krise i Norges nest største by.

Og akkurat nå er det krise i Brann, en forsterket krise også.

Med Vålerenga på Stadion hadde hjemmelaget muligheten til å roe kritikken og misnøyen.

Med 1-2 ble bålet tilført bensin.

DERFOR ER DET ikke Vålerengas framganger som stjeler oppmerksomheten. Det er Branns elendighet. Personifisert gjennom en stadig mer utsatt trener.

En trener som opplever det alle Brann-trenere opplever før eller siden.

Byens vrede.

LARS ARNE NILSEN har ikke gjort det dårlig i Brann. Han har gjort det bra. Han er inne i sin sjette sesong på Stadion. Han har opprykk fra nivå to (2015), sølv (2016) og bronse (2018) som sine beste prestasjoner. Men fordi fotball er ferskvare, og fordi fotballen Brann spiller begynte å nærme seg utløpsdatoen allerede i fjor høst, får ikke Brann-treneren hjelp av åra 2015 til 2018.

På de ti siste serierundene i 2019 scoret Brann fire mål og vant en fotballkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer