Fortjener denne scoringen prisen som årets mål?

Ti nominerte til prisen for årets mål i verden.

LEKKER: Robin van Persie scoret et mål mot Spania på stupheading i sommerens VM i Brasil. Det er ett av ti mål som er nominert til årets mål i verden. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
LEKKER: Robin van Persie scoret et mål mot Spania på stupheading i sommerens VM i Brasil. Det er ett av ti mål som er nominert til årets mål i verden. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Robin van Persie, Diego Costa og Zlatan Ibrahimovic er tre av de totalt ti nominerte til prisen for årets mål i verden.

Prisen, som har fått navnet Puskas-prisen etter den ungarske stjernespilleren Ferenc Puskás, deles ut under gullballutdelingen i Zürich 12. januar. Det er FIFA som deler den ut, og som har kommet fram til de ti nominerte.

Van Persie er nominert for stupheadingen som sørget for at Nederland utlignet til 1-1 mot Spania i VM. Til slutt vant laget hans kampen med utrolige 5-1 over de daværende verdensmesterne.

Svenske Ibrahimovic fikk mye oppmerksomhet da han scoret med hælen mot Bastia for klubblaget Paris Saint-Germain. Det et dette målet som i januar kan vinne prisen som årets mål i verden.

Diego Costa, som nå spiller for Chelsea, er nominert med et brassespark han scoret for Atlético Madrid mot Getafe i november 2013.

I tillegg til van Persies mål er også to andre scoringer fra VM blant de nominerte. De to er Tim Cahills (Australia) volleyscoring mot Nederland og James Rodríguez' (Colombia) kunstverk mot Uruguay.

Pajtim Kasami (Fulham), Camillo Sanvezzo (Vancouver Whitecaps), Marco Fabián (Cruz Azul) og Hisato Sato (Sanfrecce Hiroshima) er også nominert. Det samme er én kvinnelig spiller. Irske Steph Roche har allerede fått mye oppmerksomhet på internett for sitt mål. Hun vippet ballen to ganger forbi en motspiller før hun hamret den i mål på volley.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer