- Fortjener en unnskyldning

Mener Ole Gunnar Solskjær «ble kastet under bussen» da Super League-kaoset brøt ut.

SENDT I FRONT: Ole Gunnar Solskjær måtte først svare på spørsmål om Super League, for eierne kom på banen. Her er han med Joel Glazer og Avram Glazer. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB
SENDT I FRONT: Ole Gunnar Solskjær måtte først svare på spørsmål om Super League, for eierne kom på banen. Her er han med Joel Glazer og Avram Glazer. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok snaut 48 timer å rive ned prosjektet Super League, som har vært planlagt i tre år.

Ole Gunnar Solskjær var den første manageren som ble konfrontert med nyheten om den nye turneringen. Det skjedde etter Burnley-kampen søndag kveld.

- Jeg så i likhet med deg spekulasjonene og nyheten i morges. Jeg kan ikke si så mye, jeg har fokusert på denne kampen, uttalte Solskjær.

- Jeg har ikke rukket å sette meg ordentlig inn i detaljene. Jeg må finne ut av det. Klubben vil sannsynligvis kommentere det seinere, sa han videre.

Tidligere Manchester United-back Gary Neville var tidlig ute med å slakte Super League, som han kalte «kriminelt». Sky Sports-eksperten kom også med en bønn til Ole Gunnar Solskjær, før prosjektet ble lagt dødt.

- Jeg kan ikke be dem om å streike, men dere kan stoppe det. Klopp og Solskjær har integritet. De kan alle bidra til å stoppe det. Vi må alle komme sammen nå. Det er et angrep fra seks rike familier på integriteten til nasjonalsporten vår. Vi må stoppe det, sa Neville til Sky Sports.

Og engelsk presse begynte raskt å etterlyse Solskjærs offentlige stemme i saken - hvor han sa sin virkelige mening om Super League.

Smilende ja-mann

Det kom også reaksjoner på at nordmannen ikke ville kommentere saken da det først smalt.

- Kanskje er han i en umulig situasjon mens de egentlige ansvarlige er for feige til å vise ansikt. Men denne tause responsen fikk ham til å se ut som en smilenda ja-mann; for uviktig til å bli informert på forhånd og for uskyldsren til å lyve, skrev The Independent, som mente at «Solskjær måtte stå opp for Manchester Uniteds historie også utenfor banen».

Det viste seg at managere, spillere og øvrig støtteapparat i flere av de involverte klubbene ikke ante noe om Super League-prosjektet inntil det ble annonsert seint søndag. Det uttalte både Liverpool-manager Jürgen Klopp og Manchester City-manager Pep Guardiola på sine respektive pressekonferanser.

The Athletic skriver at Manchester United-direktør Ed Woodward informerte Solskjær om Super League-annonseringen like før laget ble meldt inn til ligakampen mot Burnley. Ifølge rapporter skal det ha vært et kort møte mellom partene, fordi Solskjær ønsket å forberede seg til kampen.

Kastet under bussen

Sky Sports-ekspert Micah Richards mener Solskjær «ble kastet under bussen» av eierne og klubbstyret, siden manageren var den som måtte svare for seg i pressen.

- Det er ikke han som tar avgjørelsene, sa Richards.

Først litt ut på onsdagen kom United-eier Joel Glazer på banen med en unnskyldning overfor supporterne.

Lokalavisa Manchester Evening News skriver i en kommentar at «Solskjær fortjener en unnskyldning etter at han ble kastet under bussen».

«Solskjær ba ikke om å bli en del av Super League, han ble heller ikke skikkelig informert om sjokkannonseringen i helga», skriver avisa.

Det er ventet at Solskjær vil uttale seg om temaet på fredagens pressekonferanse, før søndagens kamp mot Leeds.

«Fansen vil forstå hvilken ukomfortabel posisjon manageren deres har blitt satt i, men på fredag må han ikke uttale seg som manager, men som en stemme for de millionene av supportere som følte at stemmen deres ikke ble hørt», skriver Manchester Evening News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer