- Fortjener hvert øre

TRONDHEIM (Dagbladet): - De fortjener hvert øre, sier sosialdemokraten Nils Arne Eggen om millionlønningene i Rosenborg - mens høyremannen Mini Jakobsen synes han fortjener enda mer.

Ifølge skattelistene som ble lagt fram i Trøndelag i går, er det nå sju millionærer i Rosenborg. Eks-RBK-erne Runar Berg og Sigurd Rushfeldt tjente også over millionen i fjor.

Helt øverst på lønnstoppen troner kaptein Erik Hoftun med 3,5 millioner kroner i inntekt. Visekaptein Mini må nøye seg med en fjerdeplass med sine 1,6 millioner kroner.

- Det viser bare at jeg ikke får lønn som fortjent, flirer Mini og studerer tallene nærmere.

- At Erik tjener mer enn meg, kan være rettferdig, men ellers er det ikke mye som er rettferdig her, legger han til.

Hus og bil

Erik Hoftun forklarer den høye inntekten med at han skrev ny kontrakt i fjor, samt at han fikk en pen slump penger i VM-bonus.

- Men det er stygge tall, ja, smiler RBK-kapteinen, som har brukt mye av pengene på å bygge hus og kjøpe ny bil.

Han regner derfor ikke med å beholde førsteplassen på lønnstoppen neste år.

- Det er ingen rettferdighet i dette, verken oss imellom eller i forhold til andre lønnstakere, men slik er nå en gang systemet. Når du får sjansen til å tjene godt, så er ikke det noe du sier nei til, sier Hoftun.

Spillerkontrakten han skrev i fjor, var for fem år og kanskje den siste han undertegner. Å sikre økonomisk trygghet, var derfor veldig viktig.

- Erik fikk jo en lojalitetsbonus. Han kunne gått til utlandet og fått åtte millioner mer, sier Nils Arne Eggen.

Han forklarer det høye lønnsnivået i RBK med Mesterligaen, og mener det er lønn som fortjent.

Formuetoppen

- 70 prosent av lønna til Rosenborg-spillerne er bonus. I prinsippet er det ingen som har grunnlønn over 500000 kroner, mener RBK-treneren.

- Se på den formuen til Skammels, da! roper Mini og peker på Bent Skammelsruds 4,3-millioners formue. I Rosenborg er det bare direktør Rune Bratseth som kan måle seg med den.

- Det er verdier lagt i hus, forklarer Skammelsrud.

Arni Gautur Arason er blant dem som tjener minst i klubben med sine 571200 kroner.

- Dette er skandaløst. Jeg burde vært på toppen, vitser Arason.

70 prosent av lønna til Rosenborg-spillerne er bonus.

LØNNER SEG:</B> Det lønner seg å være Rosenborg-spiller, viser skattelistene i Trøndelag.- De fortjener hvert øre, mener trener Nils Arne Eggen.