Nominert til Folkets Idrettspris

Fortjener King Dagbladets pris? Bli med og stem

Flaks eller ikke flaks. Joshua King (25) scoret 16 mål i Premier League. Nå er han nominert til Folkets Idrettspris.

STERK PRESTASJON: Joshua King (til høyre) scoret 16 mål for Bournemouth forrige sesong. I år har han ikke åpnet like bra. Foto: NTB Scanpix
STERK PRESTASJON: Joshua King (til høyre) scoret 16 mål for Bournemouth forrige sesong. I år har han ikke åpnet like bra. Foto: NTB ScanpixVis mer

PS: Bli med og stem nederst i saken

Vi kan si mye om fotballåret 2017. Norge lyktes ikke med landslaget og er ute i mørket.

Rosenborgs to seire over Ajax framstår som et høydepunkt. Det samme gjør prestasjonene til Joshua King (Bournemouth) og Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), hvis vi koker det ned til individuelt nivå.

Rekord

Når Dagbladet nominerer King som den eneste fotballspilleren blant ti kandidater til Folkets Idrettspris, skyldes tallet 16. Altså 16 mål i Premier League i 2016/2017.

Av spillere med norsk pass i England har bare Ole Gunnar Solskjær vært bedre. Rekorden er fra 1996/1997. Da scoret han 18 mål for Manchester United.

Fem år seinere nettet han 17 ganger.

Hardt arbeid

King går inn på tredjeplass når vi rangerer nordmenns mål i enkeltstående sesonger i Premier League.

I april kåret Dagbladet 25-åringen til Norges beste fotballspiller.

- Jeg har jobbet hardt i mange år. Dette setter jeg pris på, erklærte han.

Bournemouth endte på 9. plass. Alt gikk Kings vei. Og han var ikke mer beskjeden enn at han antydet at 17 mål ville være passende denne sesongen.

Da rettighetshaver TV 2 startet oppkjøringen til sine sendinger, fikk King seg en kalddusj. Ekspert Erik Thorstvedt fortalte om sin teori rundt målene:

- For å si det brutalt: Joshua King har hatt flaks. Og vi liker ikke flaks.

Måtte le

Thorstvedt mente King hadde ekstrem uttelling på sjanser som var vanskelig å gjenskape. King selv var tydelig opprørt:

- Jeg må bare le. Jeg synes det er litt spesielt at når det endelig er en norsk spiss som gjør det bra i verdens beste liga, så prøver noen å finne noe negativt.

Denne sesongen har det ikke gått like mye på skinner. Bournemouth-spissen står med to mål i Premier League. Men nå er King i alle fall nominert til Folkets Idrettspris.