- Fortjener landslags- plass

Kjelsås- Molde 2- 3. - Svarte, skrek Stig Mathisen, trampet i bakken og oppførte seg akkurat slik trenere gjerne gjør når fotballkamper går dem imot. Kjelsås var farlig nær ei cup-bombe i går. Den hadde kommet også, hadde ikke Andreas Lund levert tidenes landslags-søknad.

- Det hadde vært kjekt å få flere landskamper. Men det er en stund til neste kamp, og mye kan skje innen den tid. Akkurat nå føler jeg meg i kjempeform. Det første målet var et strålende innlegg fra Jo Tessem. Mål nummer to var en kombinasjon av keeper- og forsvarstabbe, og det tredje var et straffespark med marginer.

- Scoringene kommer når du har flyt, sier Andreas Lund til Dagbladet.

  • Kjelsås ledet, Lund utlignet.
  • Lund ga Molde ledelsen, Kjelsås utliknet.
  • Lund avgjorde.

Sånn er kortversjonen av det som skjedde på Grefsen stadion i går.

Andreas Lund er nå så god at Molde-trener Erik Brakstad er klokkeklar når han snakker om guttens potensiale:

Aktuell for mye

- Det er ikke jeg som tar ut landslaget. Men jeg skjønner ikke stort om han ikke er aktuell neste gang, sier Erik Brakstad.

Joda, Lund er nok aktuell. Både for landslaget og diverse utenlandske klubber. Det var et par av dem på Grefsen i går også.

Slik gjorde han det i går:

  • 1-1: Vakker heading stolpe-inn på nydelig innlegg fra Tessem.
  • 2-1: Utnyttet misforståelse mellom midtstopper og keeper og scoret enkelt.
  • 3-2: Straffe. Knallhardt i krysset.

- Jeg må bare prestere over tid, så kommer bonusen av seg sjøl. Det er ikke meg imot å spille fotball i utlandet. Men foreløpig har det ikke skjedd noe, sier Lund.

Ikke fotball

Uansett hvor effektiv han var, det var ikke mye om å gjøre at alt Lund-arbeidet vært forgjeves.

Morten Bakke lå strak og fikk fistet Ole Petter Skonnords heading over. Det var fem minutter igjen og Kjelsås var så ulidelig nær det de hadde jobbet beinhardt for i 85 minutter.

Det var da Mathisen trampet i bakken.

- Veldig nær, sa han etterpå, smilte det skjeve smilet sitt og sukket.

Skuffelsen er til å forstå. Kjelsås la ned sin velkjente arbeidsinnsats, men klarte i tillegg å skape overraskende mange sjanser mot et Molde-lag som var mest opptatt av å komme seg videre, og unngå skader.

- Vi kom ikke hit for å spille fotball. Vi kom for å gå videre i cupen. Det ble akkurat en slik kamp jeg ventet meg. Knallharde dueller på en dårlig bane i nitti minutter. Da kan alt skje, sier Molde-kaptein Knut Anders Fostervold.

Se på Lund

- Jeg skal innrømme at jeg var nervøs helt til dommeren blåste. Jeg var aldri sikker på hvordan dette skulle ende, sier Molde-trener Erik Brakstad.

Med andre ord: Brakstad innrømmer at laget hans ikke hadde kontroll.

- Jeg er glad for at vi vant til slutt, og at ingen ble skadd. Og jeg skal være den første til å gi Kjelsås honnør. De er vanvittig bra i duellspillet og løper på hver eneste ball.

Men Kjelsås har ingen Andreas Lund.

- Heldigvis, sier Brakstad.

SCORINGSMASKING: Andreas Lund laget alle tre målene mot Kjelsås i cupen i går kveld. - Akkurat nå føler jeg meg i kjempeform, sier han.