Fortjent avansement for Molde

Molde henger fortsatt med i cupen etter en fortjent 2-1-seier over Viking. Begge Moldes mål kom på straffe i 1. omgang av Daniel Berg Hestad, Ronny Kristensen utliknet for Viking.

Molde var langt tryggere i forsvar i denne kampen, spesielt i andre omgang. Samtidig var Viking ikke så gjennombruddshissige som i seriekampen sist mandag, da de to lagene spilte 4-4.

Litt bekymringsfullt er det likevel for Molde at begge spissene som ble brukt, Geir Televik og Andreas Lund misbrukte solide sjanser. Også Odd Inge Olsen misset da han var alene med keeper, og Dennis Schiller hadde et skudd i tverrliggeren.

Daniel Berg Hestad var banens beste spiller, og det var en styrke for Molde å ha Karl Oskar Fjørtoft på plass på midtbanen igjen.

Godset ute

På Marienlyst i Drammen ble det en brå slutt for fjorårets andre cupfinalist Strømsgodset. Rosenborg ble for sterke og vant klart 4-1.

Trønderne tok ledelsen ved Jan Derek Sørensen på et lurt skudd, men Strømsgodset klarte å utlikne ved Rune Hagen før pause. I andre omgang viste trønderne seg fra den umulige siden.

Runar Berg gjorde 2-1, mens André Bergdølmo gjorde 3-1 på straffe før Sørensen gjorde sitt andre og RBKs fjerde mål i sluttminuttet.

(NTB)