- Fortjent, gullgutten min!

Bjarte Engen Vik HAKUBA (Dagbladet): - Dette gullet har du ærlig fortjent, jublet mamma Edel Engen Vik, og ga gullgutten sin en varm seiersklem etter parademarsjen i den steintøffe langrennstraseen i Hakuba. Også opp gjennom åra har OL-mester Bjarte Engen Vik (26) overvunnet mange motbakker, både i langrennsløypa og dagliglivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Som junior slo han skuldra ut av ledd i hoppbakken, og pådro seg en flere brudd. I 1990 fikk Bjarte kyssesyken, som satt i et år. Under junior-VM året etter kollapset han i langrennet. I ettertid har vi fått bekreftet at det skyldtes etterdønninger av kyssesyken, sier mamma Edel Engen Vik til Dagbladet.

Etter kollapsen for sju år siden trodde ikke OL-mester Bjarte Engen Vik at han noen gang kunne bli en god idrettsutøver.

- Han holdt på å gi seg, men kom heldigvis på andre tanker. Skisporten var det artigste han visste, derfor ville jeg ikke at han skulle slutte med en dårlig følelse. Med så mye tilbakelagt motgang, var det ekstra gledelig med gårsdagens OL-gull, sier Edel Engen Vik.

Mange fall

Fem år gammel tok OL-mesteren fra Bardufoss sin første premie, i et klubbrenn i Heggeliabakken. Han falt mye de første åra i hoppbakken, men bare børstet av seg snøen og satte utfor igjen. 19 år gammel vant han junior-NM.

I 1990 fikk han den første internasjonale gullmedaljen, i lag-VM sammen med Trond Einar Elden og Halldor Skard. De siste åra har det stort sett bare gått framover: Bronse i OL på Lillehammer 1994, VM-sølv i Trondheim i fjor, OL-gull i Hakuba i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer