Fortjent seier til Ham-Kam

- Kjempemoro, sier Grodås.

(Dagbladet.no:) Ham-Kam - Fredrikstad 3-1

Ham-Kam vant fortjent 3-1 over Fredrikstad på Briskeby, og fikk med seg tre poeng i den tredje Tippeliga-runden. Seieren var lagets første denne sesongen.

- Dette var kjemepemoro. Det var vilje og tæl, sier Ham-Kams trener, Frode Grodås til P4.

Tilsvarende kamp i fjor endte 1-1, men denne gangen var det ingen tvil om hvem som var best.

- Vi spiller bra fotball. Selv om det ble hektisk på slutten, var jeg hele tida sikker på at det skulle gå veien, sier Grodås. 

-  Framfor alt framsto vi mer som et lag i denne kampen, ikke som 11 individuelle spillere. Vi løp mest og spilte med størst entusiasme, og da kommer du gjerne langt i dette gamet, sier Ham-Kam-treneren til ANB.

Sesongens første tap

Fredrikstad gikk på sitt første tap for sesongen, etter to uavgjort i de første rundene. Trener Knut Torbjørn Eggen var misfornøyd med laget sitt.

1-0: Ham-Kams Juha Pasjoa setter inn kampens første mål på straffe. Foto: Scanpix
1-0: Ham-Kams Juha Pasjoa setter inn kampens første mål på straffe. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var rett og slett en dårlig kamp av oss, sier han til P4.

Eggen innrømmer at Ham-Kam vant en fortjent seier.

- Vi gjorde ikke noe av det vi var enige om på forhånd, og kampen ble derfor spilt på Ham-Kams premisser. Vi var altfor tafatte, tapte for mange dueller og skapte knapt en målsjanse, sier treneren til ANB.

Målrik kamp

Finske Juha Pasoja scoret Ham-Kams første mål på straffe etter bare 10 minutter. Bare noen minutter etterpå skjøt lagkamerat Roman Kienast ballen i mål, men dommeren anullerte og markerte hands. Fredrikstad kom tilbake i kampen og

John Anders Bjørkøy utlignet til 1-1 på straffe.

Etter 28 minutter var det Ham-Kam som gikk opp i føringen igjen og Marius Gullerud satt inn de grønn- og hvitkleddes 2-1 ledelse. Ham-Kams tredje mål kom i 55 minutter inn i andre omgang, og nok en gang var det Pasjoa som scoret. Kampen var da punktert.