Fortsatt 28 år siden siste England-seier over Irland

1-1 på Wembley i kveld.

BARE NESTEN: Alex Oxlade-Chamberlain kunne avgjort for England mot slutten, men Irlands keeper David Forde tok skuddet i kroppen.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
BARE NESTEN: Alex Oxlade-Chamberlain kunne avgjort for England mot slutten, men Irlands keeper David Forde tok skuddet i kroppen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

England er fortsatt uten seier mot Irland siden 1985. Onsdagens hjemmekamp på Wembley endte 1-1.

Publikum kom i fokus i oppkjøringen til kampen. England hadde ikke møtt Irland siden kampen i Dublin i 1995 måtte avbrytes i første omgang fordi engelske tilskuere gikk amok på tribunen.

Onsdag var det spredte tilløp til «No surrender»-ropene myntet på IRA, men stort sett oppførte publikum seg utmerket, og det ble ikke en gang buet mot noen av nasjonalsangene.

Ashley Cole ble hedret for å ha rundet 100 landskamper og var kaptein for kvelden. Hans forhold til Englands tilhengere har ikke vært uproblematisk, og det var fryktet at han kunne bli buet ut, men i stedet fikk han varm applaus.

Kvaliteten på fotballen var ikke like god, og kampen bar preg av å komme på tampen av en lang og hard sesong.

Det var irene som tok ledelsen. Høyrebacken Seamus Coleman kom fram på siden. Shane Long vant i lufta mot Glen Johnson og nikket det presise innlegget i en bue over keeper Joe Hart. Da var det spilt mindre enn et kvarter.

England brukte bare ti minutter på å utligne. Sean St. Ledger feilberegnet et innlegg fra Daniel Sturridge, og Frank Lampard viste klasse ved å ta ned ballen og flikke den forbi keeper David Forde.

Liverpool-spiller Sturridge noterte dermed målgivende pasning i sin første landskamp fra start, men han fikk ikke gjort så mye mer før han ble båret ut med en ankelskade og erstattet av Jermain Defoe.

Sturridge mister bortekampen mot Brasil søndag.

- Det er trist for oss. Han blir nok ute noen uker, men vi tror ikke det er brudd, sa landslagssjef Roy Hodgson.

England skapte en del sjanser i annen omgang og avsluttet kampen best. Alex Oxlade-Chamberlain hadde en stor sjanse til å avgjøre i det 83. minutt, men Forde kom ut og tok skuddet i kroppen.

England reiser til Rio de Janeiro for å møte Brasil i den høytidelige åpningen av nyrenoverte Maracana stadion.

(NTB)