-  Fortsatt best i landet

Per Joar Hansen mener RBK fortsatt er Norges beste lag. Ledelsen gir ham tre kamper på å vise det.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Ingen får sparken nå. Det har ikke vært diskutert en gang, hevder Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth.

-  Men det vi ikke vet noe om, er hva som skjer hvis vi taper de tre neste kampene. Da kan situasjonen endre seg. Det finnes en grense for hva vi tåler.

Tolker du det utsagnet bokstavelig, er det Verdal (cup i kveld), Odd og Molde som blir RBKs skjebnemotstandere. Men poenget til sportsdirektøren er først og fremst at dersom motgangen fortsetter, må noen før eller siden fjernes.

-  Høye skuldrer

-  Det er jeg enig i. Vi kan ikke fortsette å tape kamper, sier hovedtrener Per Joar Hansen. -  Og Rune og jeg er de dårligste taperne av alle. Ingen blir mer forbanna enn oss.

Hansen brukte gårsdagen på å overbevise spillerne om at de er bedre enn 9. plassen tilsier.

-  Det har vært for høye skuldre hos mange av dem. Det må vi få bort. Jeg har sagt at det er lov å gjøre feil, og at de ikke må bli livredde for å tape, forteller Hansen.

Ber fansen til Brakka

 PRESSET:  RBK-trener Per Joar Hansen titter på klokka og tåler ikke mange flere tap. Til venstre Erik Hoftun, Rune Skarsfjord, Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen. -  Vi har vært spillemessig best i alle kamper, bortsett fra mot Bodø/Glimt - som vi slo, sier Perry. Foto: Scanpix
PRESSET: RBK-trener Per Joar Hansen titter på klokka og tåler ikke mange flere tap. Til venstre Erik Hoftun, Rune Skarsfjord, Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen. - Vi har vært spillemessig best i alle kamper, bortsett fra mot Bodø/Glimt - som vi slo, sier Perry. Foto: Scanpix Vis mer

-  Jeg synes fortsatt vi har det beste mannskapet i landet. Du finner ikke maken i Norge, og det mener jeg. Vi har vært spillemessig best i alle kamper, bortsett fra mot Bodø/Glimt - som vi slo. Fotball er ikke alltid logisk.

At det finnes trøndere som for tida er svært misfornøyde med det heltene presterer, er ingen hemmelighet. Tar du en titt på fansens diskusjonsforum, vil du se at det er mange som har fått nok av RBKs sportslige ledelse. Mange vil fjerne Per Joar Hansen, og Rune Bratseth får også sin dose kritikk.

-  Hvis fansen vil si hva de mener, kan de ikke komme hit i stedet? Brakka er vidåpen for folk som vil tømme seg. Men de som slenger ut sure meldinger om klubben anonymt, bidrar ikke positivt, sier Bratseth.

-  Så du har lest innleggene?-  Nei, aldri. Men jeg hører andre som har gjort det, sier Bratseth. -  Skal noen bort herfra, så er det fordi styret ønsker det. Og de har ikke satt spørsmålstegn ved noe som helst.

-  Inspirerende

-  Hvordan er det å gå på jobb på dager som dette?

-  Det er mye mas. Men vi er offensive, og står ikke på hælene i forhold til det som kommer. Når det er sagt: Situasjonen bekymrer oss. Og problemet på banen er at vi ikke lykkes foran de to målene. Vi skaper litt for få 100 prosent-sjanser, sier sportsdirektøren.

Per Joar Hansen finner trøst i følgende:

-  Det er enkelt å være trener i medgang. Da kan du bare kaste en ball inn til dem, så ordner resten seg selv. Å trene et lag i motgang, er veldig inspirerende.

POPULÆR: Daniel Braaten deler ut autografer etter gårsdagens trening.