Fortsatt betal-TV for Solskjær og co.

Canal+ har sikret seg den den nordiske eneretten til Premier League med Ole Gunnar Solskjær & co de neste tre åra.

Både NRK og TV2 vil gjerne vise den engelske toppserien på sine kanaler. Men ingen av dem har vært i stand til å bla opp nok penger for de eksklusive rettighetene. Hvor mye Canal+ har betalt for fotballsendingene, vil ikke kanalledelsen ut med.

Men de tre filmkanalene i Canal+systemet har hatt meget stor glede av fotballsendingene i jakten på abonnenter i Norge. Totalt har 600 000 abonnenter i de nordiske landene signert kontrakt med Canal+. Etter det Dagbladet erfarer har Norge alene godt over 200 000 av disse.

Fotballvalget

- Undersøkelser blant abonnenter viser at Premier League er de viktigste grunnen til at de velger Canal+ i de nordiske landene, forteller sportssjef Peter Harryson i Canal+ Television AB.

- Premier League er den beste fotballigaen, og det er derfor meget viktig for oss å kunne tilby disse sendingene til en stadig voksende seergruppe.

At fotballsendingene er viktig, viser også et sterkt seerengasjement. Da kanalen i høst viste en lang rekke Manchester Unitedkamper ble Liverpool-fansen både misunnelig og forbannet. Svært mange av dem kastet seg på tråden til Canal+ for å irettesette dem. Det hjalp. Og i påsken vil flere Liverpoolkamper bli vist på skjermen.

- Liverpool-fansen er mest aktive, medgir Nina Engh i Canal+ Norge.

Drapstrusler

For to år siden opplevde kanalledelsen regelrette drapstrusler fra seere som ville ha andre kamper enn de kanalen valgte.

- Det hjalp ikke stort, smiler Nina Engh.

Fotballkommentatorene Tor-Rune Haugen, Kenneth Fredheim og Øyvind Alsaker får travle år fremover. Tre kamper hver uke, og drøyt 100 kamper i fra hver sesong skal sendes på Canal+.

Dessuten skal Erik Thorstvedt og Dag Solheim fortsette i jobben som studioverter i lørdagssendingene fra Premier League.