Fortsatt blendahvite sjefer

Idretten må sjekke seg selv i speilet for mer enn hudfargen. Akkurat som resten av det norske samfunnet.

SENSASJON: Berit Kjøll slo overraskende Sven Mollekleiv med to stemmer i presidentvalget i Norges Idrettsforbund. Flott med ny kvinne som sjef, men utfordringen for bevegelsen er fortsatt å få enda bedre mangfold i ledelsen. FOTO Geir Olsen / NTB scanpix
SENSASJON: Berit Kjøll slo overraskende Sven Mollekleiv med to stemmer i presidentvalget i Norges Idrettsforbund. Flott med ny kvinne som sjef, men utfordringen for bevegelsen er fortsatt å få enda bedre mangfold i ledelsen. FOTO Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Berit Kjøll (63) er valgt til ny president i Norges Idrettsforbund. Det er i seg selv en overraskelse, men forandrer ikke den utfordringen som hele idrettsbevegelsen står foran.

Den nye presidenten har en typisk nasjonal idrettsbakgrunn toppet med ledervervet i Den norske Turistforeningen. Selv om det isolert sett er positivt med en ny kvinne som sjef for bevegelsen, blir idretten ledet som den alltid er blitt styrt. Tradisjonelt norsk. Absolutt flest menn, noen kvinner og garantert blendahvitt i de forsamlingene der beslutningene blir tatt:

  • Av de 172 som hadde stemme -og talerett på dette Idrettstinget, var det bare 3 representanter med fersk innvandrerbakgrunn som kulturell bagasje.

Det gjaldt to sjefer for de lett eksotiske grenene cricket og fekting, og et ungt medlem av Idrettsstyret på vei ut etter å ha gjort en pionerinnsats. Men hvem de er, betyr ikke så mye. Poenget er med vilken erfaring de kommer for nå målet om idrett for alle.

Akkurat det krever ulik kulturell bakgrunn i et stadig mer mangfoldig Norge. Denne folkebevegelsen er nødt til å bli mer lik det folket den skal bevege,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer